Прекратяване на делото за катастрофата с Лютви Местан и връщането

...
Прекратяване на делото за катастрофата с Лютви Местан и връщането
Коментари Харесай

Поискаха прекратяване на делото за катастрофата с Местан и връщането му в досъдебна фаза

Прекратяване на делото за злополуката с Лютви Местан и връщането му в досъдебна фаза желаеха правосъдните бранители на някогашният политик и на другия обвинен Юсеин Ахмед. Пътният случай, при който почина 6-месечно бебе стана на 14 април 2019 година на разклона край момчилградското село Загорско.

Искането бе направено по време на разпоредителното съвещание по делото, което започва още веднъж откакто предходният ръководител на правосъдния състав се пенсионира.

В началото на съвещанието Лютви Местан и бранителят му първо желаеха отказ на двамата прокурори по делото с претекст, че са предубедени и пристрастни. Искането беше отхвърлено от съда.

След това бранителите на двамата обвинени желаеха преустановяване на делото и връщането му в досъдебна фаза. Според юристът на Местан са позволени груби и основни процесуални нарушавания в досъдебното произвеждане. Бившият политик бил подал тъжба в Софийската градска прокуратура и по нея имало формирано досъдебно произвеждане.

Мотивът на бранителя на вторият обвинен Юсеин Ахмед да изиска преустановяване беше, че клиентът му трябвало да бъде част от делото в две качества – като обвинен и като потърпевш, тъй като бил ранен при злополуката, а починалото бебе е негово дете.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР