Прекратена е спасителната операция по издирването на двама български моряци

...
Прекратена е спасителната операция по издирването на двама български моряци
Коментари Харесай

Спряно е търсенето на паднали български моряци в Норвежко море

Прекратена е избавителната интервенция по издирването на двама български моряци от кораба " Стара планина ", които в четвъртък са паднали зад борда в Норвежко море, пометени от мощни талази. Това оповестиха от Дирекция " Пресцентър " на Министерството на външните работи през нощта против петък.

Норвежкият Съвместен избавителен координационен център (ССКЦ), управляващ избавителната интервенция в Норвежко море, е уведомил късно вечерта посолството ни в Осло, че приключва търсенето, защото при метеорологичните условия сега няма късмет падналите във водата да оцелеят толкоз дълго време.

Проведената в следобедните часове в четвъртък избавителна интервенция е била затруднена заради неприятното време - мощен вятър и високи, 8-метрови талази. От норвежкия ССКЦ оповестиха подготвеност за включване на аероплан със специфичен радар в акцията, в случай че времето разреши.

Решено е обаче интервенцията да не бъде възобновена в петък, тъй като е невероятно двамата да са оживели.

Екипажът на кораба " Стара планина ", който е благосъстоятелност на параходство " Български морски флот”, обаче продължава да търси двамата моряци, съобщи БНР.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР