Прекратен е процесът по придобиване на мажоритарен дял от Телелинк

...
Прекратен е процесът по придобиване на мажоритарен дял от Телелинк
Коментари Харесай

Прекратен е процесът по придобиване на мажоритарен дял в Телелинк Бизнес Сървисис Груп

Прекратен е процесът по придобиване на мажоритарен дял от " Телелинк Бизнес Сървисис Груп " АД, излиза наяве от изказване от изпълнителния шеф на сдружението Иван Житиянов. Такива диалози се водехя с " Словения Броудбанд " С.а.р.л.

Припомняме, че преди три месеца мажоритарният акционер на " ТБС Груп " АД разгласи от свое име и от името на другите продаващи акционери подготвеност за продажба на мажоритарен пакет акции на възможен стратегически вложител, считано от началото на 2022 година.
Впоследствие компанията получи поръчка за евентуалното придобиване на 51% до 100% от страна на " Словения Броудбанд " С.а.р.л., част от " Юнайтед Груп ", предлагаща телекомуникационни и медийни услуги в осем страни от Югоизточна Европа.
„ Отчитайки сериозния капацитет на " Юнайтед Груп " като сътрудник с необятни финансови и бизнес благоприятни условия и сходни териториални ползи в Балканския район управлението на " ТБС Груп " утвърди даването на информация за в детайли изследване на компанията (due diligence) - развой, който бе приключен сполучливо при започване на 2022 година “, отбелязва Житиянов..
Паралелно са извършени и диалози, ориентирани към идентифицирането на евентуални бизнес синергии и опциите за дейно допълнение и взаимна поддръжка на стратегическите цели и цели на двете групи.
Въпреки позитивните заключения по отношение на капацитета за ползотворно съчетание и допълнение на двете компании, извършените диалози са посочили разнопосочни стратегически възгледи по някои основни посоки на бизнес развиване и напредък.
„ Вследствие на горепосочената полемика бе взето взаимно решение консултациите по възможното придобиване да бъде прекъснати на този стадий “, отбелязва Иван Житиянов. „ Дружествата от групата на " ТБС " и " Юнайтед Груп " имат дългогодишни връзки като бизнес сътрудници и имам вяра, че извършените диалози ще ни оказват помощ да работим още по-добре в бъдеще “, добавя той.
Според него дефинираните от управлението на " ТБС Груп4 стратегически цели, в това число установяването на локално наличие в Европа и Съединени американски щати и разрастването на световния корпоративен пазар, не престават да са не по-малко годни от преди.
„ Вярвам, че систематичното гонене на тази и всички останали наши цели е пътят, по който ще реализираме най-хубавото както за компанията, по този начин и за всеки от вас / вложители, чиновници и партньори/. Продължавам да споделям и визията, че кооперирането със стратегически вложител би могло да усили доста капацитета на компанията, без да е самоцел, преследвана непременно. В този смисъл оставам взаимен с готовността на продаващите акционери да предложат мажоритарен дял при поява на съчетаем с нашите цели стратегически интерес “, приключва изказването на Иван Житиянов.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР