Прекрасното слънчево време на 29-ти август 2020 година събра 45

...
Прекрасното слънчево време на 29-ти август 2020 година събра 45
Коментари Харесай

За първи път Берковица бе домакин на ретро парад /снимки/

Прекрасното слънчево време на 29-ти август 2020 година събра 45 автомобила от категорията на класическите ретро коли и два чудесно реставрирани мотоциклета на площад “Йордан Радчков “ в град Берковица. За първи път градът бе хазаин на ретро церемониал. Инициативата бе на САРК(Софийският авто ретро клуб) и се реализира с общителното подпомагане на Община Берковица. Участниците от гр. София се показаха с 15 автомобила, като имаше представители и от градовете Видин, Монтана, Враца, Мездра и други обитаеми места.
С доста усмивки, музика и кръшно хоро, изпълнено от Фолклорен клуб „ Танцувай за здраве “ с началник Ирина Найденова, публично бе намерено първото издание на ретро парада в Берковица. Добре озвученият площад притихна, когато стартира представянето на всеки един от участващите коли и мотоциклети. При представянето на возилата всички притежатели бяха посрещнати по остарял български бит с самун и сол. От Северозападния район бяха показани главно социалистическите митове – Лада, Москвич и Волга, само че от София присъстваше един относително необичаен към този момент ЗАЗ 965А и един чудесно реставриран Мочквич 403. Автомобилите от САРК бяха доста разнородни като марки, само че доминираха американските от 60-те и 70-те години. Всички присъстващи следваха господин Маргарит Карабуров, който представяше всеки един от колите и задаваше въпроси на притежателите на ретро возилата. Като участник бе и ръководителят на Видинския ретро клуб господин Иван Цолов, който се показа с 3 автомобила и един янг-таймер, чийто притежател е бил Жорж Ганчев.
Преди началото на почетната обиколка на колите по основните улици на града, зам. – кметът на Община Берковица - Спаска Георгиева, персонално връчи на всички участници грамоти за присъединяване и дарове, обезпечени от Община Берковица.
Органите на реда оказаха цялостно подпомагане при посрещането на ретро колите и помощ при провеждането на парада. След края на събитието автомобилистите от Софийския ретро клуб посетиха Клисурския манастир.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР