Прекрасната къща на ъгъла на ул. Велико Търново и Асен

...
Прекрасната къща на ъгъла на ул. Велико Търново и Асен
Коментари Харесай

Гл.архитект Здравков е виновен за бутнатата къща-паметник в сърцето на София, подписал е плана, по който е незаконно съборена

Прекрасната къща на ъгъла на ул. Велико Търново и Асен Златаров, която беше позорно и нелегално срината преди дни е жертва на основния проектант на София и неговия Подробен организационен проект за тази зона от 2018 година Заповедта му е от 1 февруари 2018 година 4 години по-късно злодейството му към този момент е реалност.

Не знаем дали от новия Подробен устройствен план на Здравков от Червен бряг няма да си отидат и други благосъстояния на столичния град, който без друго изгуби доста от архитектурните си съкровища през последните 15 години.

Нелепите оправдания, че от 2018 година гл. Архитект не давал позволение за разграбване не минават. Тъй като самичък е подписал проекта, който дава право това да бъде осъществено и не е направил опит да поправи грешката си като изиска да бъде възобновен статутът на безспорното архитектурно украшение – следващото, което изгубихме поради Здравков от Червен бряг. Ако беше, 4 години все щяха да стигнат при една и съща партия отпред на България и на София.

Напомняме, че това е следващ подобен случай в квартала на най-богатите сред ул.Шипка и ул. Оборище, където към този момент плячкосаха прелестни вековни къщи близки до остарялата власт крупни предприемачи от премиерския лист на 19-те. Търсете парите, както би посъветвал всеки, чел най-малко 1 кримка.

Чудесната работа на остарялата власт проличава по цялостното „ решаване” на проблема: Първо, основният проектант Здравков е подписал проекта и е издал заповедта. Второ, напълно безпричинно Министерството на културата, ръководено от ГЕРБ, е лишило статута на монумент на културата на къщата и не си е направило труда да ревизира дали не може да го възвърне, откакто попада в новонаправен Подробен устройствен план за да събори полезността. Трето, издадена е крайна заповед за премахване по член 197, който планува срутване на рушащи се здания, каквато въпросната НЕ Е. Четвърто, зданието към този момент е прахуляк.

Пето, всички ще забележим кой печели от всичко това, тъй като ще се разбере кой ще строи и кой ще има жилища в бъдещата 6-етажна мутренска кооперация.

Само подсещаме думите на служебния министър на културата проф. Велислав Минеков, който описа по какъв начин човек на този пост можел да стане милионер за седмица или най-вече за месец при всички олигархични молби за „ уреждане” на сходни проблеми с монументи на културата, които пречат на строителния порив на ощастливените касиери на остарялата власт.
Администрацията на регион Оборище няма отношение към събарянето на постройката на бившето хърватско посолство на ул. Велико Търново №32, под това решение не стои мой автограф.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР