Прекомерното изпотяване не е приятно на нито един човек, но

...
Прекомерното изпотяване не е приятно на нито един човек, но
Коментари Харесай

Край на неприятните телесни миризми с тези 10 продукта ще ИЗЧЕЗНАТ

Прекомерното изпотяване не е прелестно на нито един човек, само че има и храни, които изострят миризмата и усилват отделянето на отрови. Такива са да вземем за пример кафето, доматите и зелето.

Днес ще ви представим 10 продукта, с които може да предотвратите тези нежелани реакции:

Кокосово масло

Кокосовото масло ще помогне за премахването на неприятната миризма, само че не очаквайте да спре изпотяването. То редуцира микроорганизмите, причиняващи изострен аромат и има антимикробни свойства. Използвайте след баня 1-2 пъти на ден в зоната под мишниците.

Лимон и цитруси

Лимонът редуцира неприятния мирис и неприятната миризма на пот. Ако не нервира стомаха ви, чаша лимон заран на гладно би се справила с неприятния мирис в устата, а за тялото – натрийте зоните на мишниците и стъпалата да вземем за пример със сока от половин лимон, изчакайте известно време и вземете душ.

Семена от сминдух

Семената му са антиоксидантни, отстраняват токсините и предотвратяват неприятната миризма. Приема се под формата на чай – 1 ч. л. семена от сминдух и преварена вода, оставяте още малко на котлона и сте подготвени с отварата. 

Пшенична трева

Пшеничната трева също се бори интензивно с неприятните миризми. Това е с помощта на фолиевата киселина, протеините и витамините в състава й. Консумирайте я всекидневно съгласно желанията си – прясна (40 г) или на прахуляк (3 г).

Магданоз

Магданозът пречиства организма и се бори с неприятната миризма. Има пресен мирис и високо наличие на хлорофил, които се борят с неприятния аромат.

Градински чай
 Как може да се отървете от мухлясалата миризма в облеклата? Как може да се отървете от мухлясалата миризма в облеклата?
Ако имате проблем с неприятната мухлясала миризма, която е обхванала облеклата ви, значи сте на вярното място. Създадохме най-подробно...

Градинският чай има доста свойства и изгоди за организма. Някои от които са отхрачващо, диуретично, противовъзпалително, антибактериално и други В състава си съдържа флавоноиди, фитонциди, витамини и други потребни съединения.
Листата и цветовете на градинския чай оказват помощ в битката с изпотяването. Може да се употребяват в чайове и отвари, а може да се прибавят и във ваната и да се слагат върху тялото. Обаче би трябвало да бъдете деликатни, защото от високата централизация на биологични субстанции може да получите непряк резултат. Убедете се, че нямате алергии да вземем за пример, преди да прибегнете към градинския чай.

Мента

Ментата работи успокояващо и редуцира сигналите, изпращани към потните жлези. Може да консумирате прясна, суха или да употребявате етерично масло.

Канела

Канелата отстранява неприятната миризма от устната празнина. При всекидневно изразходване може да подейства и на телесните миризми, както и на самото изпотяване.
 Само това избавя от миризмата на чесън в устата Само това избавя от миризмата на чесън в устата
Чесънът е един от най-полезните зеленчуци, които съумяват да ни предпазят от редица грипни болести. Колкото по-често го сервира на...

Зелен чай

Зеленият чай е подобаващ за оправянето с всички типове неприятни миризми, има стягащо и антибактериално свойство, борещо се с изпотяването. Консумирайте всекидневно, като бонус получавате и ускорение на метаболизма.

В розмарина има хлорофил и ментол, както и цинк, които предотвратяват изпотяването и отстраняват неприятната миризма. Препоръчваме ви и релаксиращи вани с розмарин.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР