Прекалено дълго се придържаме към мита, че консумацията на мазнини

...
Прекалено дълго се придържаме към мита, че консумацията на мазнини
Коментари Харесай

Как да отслабнем след 40 г.? 3 практични съвета

Прекалено дълго се придържаме към мита, че потреблението на мазнини е причина за наднорменото тегло. Единствено тяхното ограничение обаче не оказва помощ, защото в основата за струпване на мастни депа и, надлежно, спомагателни килограми са въглехидратите. Стара истина е, че те се получават поради по-голяма консумация, в сравнение с изразходваме в действия денем.

Днес дамите употребяват 22% повече храна от предшественичките си през 1971 година В същото време едвам 19% от възрастните в този момент остават физически дейни, т.е. съумяват да изгорят погълнатите калории.

Всеки кг телесно тегло гори сред 20 и 30 калории – 20, в случай че не се движим, и най-малко 30, в случай че отделяме по половин – един час 4-5 пъти седмично за някаква двигателна интензивност.

Имайте поради, че единствено 100 калории дневно над тези, от които се нуждае тялото за деня, носят 3-5 спомагателни кг. Това е и повода дамите след навършване на 40 години да са с към 12 кг по-тежки, в сравнение с са били дамите през шестдесетте.

Кои 3 стъпки ще ви оказват помощ да запазите положителния си контур?

1. Без да е нужно да изчислявате всяка калория, която поглъщате, би трябвало да сте наясно какво количество калории поемате за деня.

Следете се в продължение на 2-3 дни за количеството употребявана храна. Ако приемате повече от нужните ви калории, коригирайте порциите и менюто, след което ще имате визия по кое време какво количество можете да си позволите. Представяйки си един тип храна, елементарно можете да я замените с друга сходна, без да е належащо да пресмятате още веднъж калориите за деня.

За да се предпазите от потреблението на непотребни количества, търсете способи, посредством които да овкусите храната си нискокалорично, без да навредите на здравето си, т.е. не трябва да прекалявате със солта да вземем за пример. Понякога късче синьо сирене, да вземем за пример, прави чудеса – дава нужния свършек на ястието, което дава чувство за задоволеност и засищане от по-малко количество.

Не е задоволително да търсите артикули без мазнини или захар, защото и без тях те отново могат да бъдат калорични. И не се подвеждайте при изчисляването на калориите, да взимате поради единствено калориите за порцията, а не на продукта в опаковката, който постоянно е най-малко два пъти повече.

2. Следващата стъпка е да прецените от какво количество калории се нуждаете за деня.

Умножете мечтаното си тегло по 10, в случай че не спортувате, и по 13 – в случай че се случва да извършите някое и друго упражнение през седмицата, по 15 при интензивност по половин един час 4-5 пъти седмично. Умножете полученето очисло по две и получавате калориите, до които би трябвало да ограничите ежедневната си консумация на храна.

Можете да повишите калорийния си банкет, в случай че започнете да се движите повече. Например, в случай че извеждате домашния си любим всеки ден, при тегло от 75 кг може да добавите още 450 ккал за деня.

3. Подбирайте рационално храната си. Пред тестените произведения предпочитайте зеленчуковите ястия; вместо десерти, избирайте плод, вместо салами, добавяйте към ястията и по-постното месо подправки.

Съставете си примерно меню за 2-3 дни, въз основа на което след това да градите продължението му. Три са главните хранения денем, като можете да добавите сред една до три закуски, състоящи се от междинен по величина плод. Един приблизително огромен плод дава сред 50 и 100 ккал.

Ограничете и внимавайте с овкусяващите сосове и растителните масла и други мазнини и постоянно отмервайте порцията ориз, картофено пюре и други без връх. Количеството над равната повърхнина носи в допълнение една четвърт от калорийното наличие на ястието.

Инфо: Puls.BG

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР