Преживях тази роля със сърцето си, защото няма друг начин

...
Преживях тази роля със сърцето си, защото няма друг начин
Коментари Харесай

Иван Юруков: Преживях със сърцето си ролята на Найден Стремски в "Нова земя"



„ Преживях тази роля със сърцето си, тъй като няма различен метод при такива герои и персонажи, с цел да мога да предам родолюбието и любовта към индивида въобще “, сподели пред БНР артистът Иван Юруков за " в Народния спектакъл. Той се превъплъщава в основната роля на Найден Стремски.

Един от най-мащабните планове на Народния спектакъл, отдаден на неговия патрон Иван Вазов - спектакълът " Нова земя " , ще има премиера на 28 и 29 април 2021 година на Голяма сцена.

„ В този смисъл всички ние залагахме на това да покажем по какъв начин човек е подготвен да посвети живота си на сходно родолюбиво дело. Искахме да изпъкне истинността и искреността на героите. А посредством този облик отрих за себе си неподозирани неща “, разясни още в „ Хоризонт до обед “ известният артист Иван Юруков.

" Съвсем целеустремено търсехме картинна плоска визия на спектакъла от архаични фотоси, от които заживяват героите и по едни доста натурален път доближават до оголените си характери , до нажежяване задават въпроси още преди 125 години,/ тогава е приключен и романът/, като тези въпроси и в този момент звучат толкоз мъчително настоящи и неразрешими, че ние през днешния ден би трябвало да се замислим на къде отиваме и какво бихме оставили в завещание ", уточни Иван Юруков.

Най- противоречивият разказ на Патриарха на българската литература се слага за първи път , като театралния вид е дело на драматурга и режисьор Юрий Дачев, постановката - на Бина Харалампиева (позната ни от " Лисичета ", " Когато гръм удари, по какъв начин ехото заглъхва " ). Спектакълът се посвещава на 100-годишнината от гибелта на Иван Вазов.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР