Преизчислява се само действителния трудов стаж. Всяко лице, което не

...
Преизчислява се само действителния трудов стаж. Всяко лице, което не
Коментари Харесай

Шефът на НОИ: Преизчисляването на пенсиите ще засегне близо 2 млн. души

" Преизчислява се единствено действителния трудов стаж. Всяко лице, което не е според с размера на нарастването, може да направи несъгласие. Може би на някои лица ще бъдат дадени 80-90 лв. в допълнение, според от действителния трудов стаж ", посочи той пред Нова нюз.

" Инвалидните пенсии се образуват от трудовия стаж и ТЕЛК-овото решение. Техните пенсии също ще се считат след умножението на стажа, само че по 1,2. Тези инвалиди, които нямат трудов стаж ще получат 209 лв. ", изясни Иванов.

" В бюджета на ДОО не е планувана Коронавирус добавка. Затова ще се добави сума, която да не допусне да се падне под 420 лв.. Пенсионерите не трябва да се тормозят за спомагателните 60 лв. ", успокои шефът на Национален осигурителен институт.

" Коронавирус рецесията усили броя на болничните и средствата за компенсации. Сумата изплатена за болнични през годината е 731 млн. лв.. 412 000 са болничните, дадени на лица, които се грижат за заболели от COVID-19. От март месец до в този момент са подадени 5700 болнични. Ситуацията е много динамична ", съобщи Ивайло Иванов.

Според него мярката 60/40 се е оказала изкючително сполучлива. " По нея сме изплатили над 1,6 милиарда лв.., подкрепили сме 13 000 компании. Освен, че подпомогнахме бизнесите, тя оказа помощ да се изсветлят много бизнеси. За следващата година не се планува нарастване на осигурителната вноска ", сподели още шефът на Национален осигурителен институт.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР