Преименуването на приложението Twitter на X предизвика проблеми със сигурността

...
Преименуването на приложението Twitter на X предизвика проблеми със сигурността
Коментари Харесай

Преименуването на приложението Twitter на X предизвика проблеми за потребителите на Microsoft Edge и се провали в App Store

Преименуването на приложението Twitter на X провокира проблеми със сигурността за потребителите на Microsoft Edge и не съумя да се наложи в App Store заради разпоредбите на магазина за приложения за ограничение на името на приложението (минимум 2 признака, най-много 30 символа). В противоположен случай името на приложението се отхвърля от Apple.

За отбелязване е, че приложението Twitter към този момент стана X в Гугъл Play без ограничавания от страна на платформата на Гугъл. Въпреки че идентификаторът на приложението навътре в APK файла към момента остава com.twitter.android.

От техническа позиция разработчиците на X могат да се опитат да прибавят период преди или след X към своето приложение в App Store, само че Apple може да се позове на своите правила и да не допусне такова приложение. Някои консуматори на Apple са съобщили на медиите, че са получили приложението X на своя iPhone или iPad след изтеглянето на последната актуализация, само че рестриктивните мерки за името остават в действие в App Store.

Освен проблемите с опитите за преименуване на приложението в Apple, уеб браузърът Edge на Microsoft стартира да демонстрира предизвестия за заплаха, откакто Twitter промени името си на X.

Системата за сигурност на браузъра обработва тази обстановка посредством опцията Progressive Web App Icon change (Прогресивна смяна на иконата на уеб приложение), която е предопределена да предизвестява потребителите за промени в иконата или името на приложението, което може да значи машинация. Тази алтернатива е в Chrome по дифолт от 2021 година насам. За да ревизирате нейните параметри, можете да отидете в настройките „ chrome://flags “ или „ edge://flags “ и да намерите вариантите „ Enable PWA install update dialogue for icon changes “ и „ Enable PWA install update dialogue for name changes„.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР