Преговорите за съставяне на ново коалиционно правителство в Германия са

...
Преговорите за съставяне на ново коалиционно правителство в Германия са
Коментари Харесай

Германия на финалната права за новото правителство

Преговорите за сформиране на ново съдружно държавно управление в Германия са на финалната права. Консервативният блок на канцлера Ангела Меркел и Социалдемократическата партия на Германия на Мартин Шулц са във заключителен етап на договарянията си за основаване на държавно управление. Освен това те възнамеряват още през днешния ден да показват съдружния си контракт, оповестява вестник " Райнише пост”, като се базира на графика на договарянията, съобщи БГНЕС.

В документа се прецизира, че водачите на Християндемократическия съюз, на баварския Християнсоциален съюз и на ГСДП Ангела Меркел, Хорст Зеехофер и Мартин Шулц ще разгласят резултатите от договарянията, след което ще съберат фракциите на своите партии в Бундестага, с цел да подпишат публично съглашението. Именно то ще бъде основата за работата на новия кабинет на Германия.

Постигането на дефинитивно съглашение обаче не значи, че скоро ще забележим новия немски кабинет. Тепърва ще би трябвало да се мине и през договаряния за уточняването на претендентите за другите министерски постове. Очаква се утвърждението на новото съдружно съглашение и образуване на държавно управление да лишават още няколко седмици.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР