Преговорите за мир в Украйна няма да са гладки, а

...
Преговорите за мир в Украйна няма да са гладки, а
Коментари Харесай

Си към Путин: Китай ще продължи да отстоява обективна и справедлива позиция за войната

Преговорите за мир в Украйна няма да са гладки, а Китай ще продължи да отстоява справедлива и обективна позиция за войната. Това е показал китайският президент Си Цзинпин във видеоконферентния диалог с  съветския държавен глава Владимир Путин.

„ Китай желае да работи с Русия и всички прогресивни сили в света, които се опълчват на хегемонизма и силовата политика, опълчват се на всевъзможен унилатерализъм, протекционизъм и тормоз и твърдо пазят суверенитета, сигурността, ползите на развиването и интернационалната правдивост и правдивост на двете страни “, e споделил Си, съгласно държавната осведомителна организация Синхуа.

Той е уверил, че Китай е подготвен да играе „ градивна роля “ в разрешаването на спора в Украйна и е похвалил Русия, че " не изключва дипломатическо решение ".

Китай неведнъж е бил притискан от европейските водачи да помогне за ходатайство в спора, само че Пекин балансира във връзка с войната, с цел да избегне да наподобява прекомерно подкрепящ Русия, разяснява South China Morning Post.

За разлика от китайския водач Путин направи 8-минутно встъпително слово, в което възхвалява растящата мощност на Китай на световната сцена, повтори позицията за отдалечаване от Запада и изиска задълбочаване на военното съдействие. Путин е декларирал още, че чака китайския водач на държавно посещаване в Москва за обществена проява на взаимност на Пекин във войната против Украйна, само че Си Цзинпин не загатна нищо за аудиенция в Русия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР