Преговорите за формиране на управляваща коалиция в Германия се провалиха,

...
Преговорите за формиране на управляваща коалиция в Германия се провалиха,
Коментари Харесай

Преговорите за формиране на управляваща коалиция в Германия се провалиха


Преговорите за образуване на ръководеща коалиция в Германия се провалиха, откакто Свободната демократическа партия изненадващо се отдръпна. Това усилва вероятността от осъществяване на на нови парламентарни избори в страната през идната година.

Блокът ХДС/ХСС на Ангела Меркел, „ Зелените “ и свободните демократи не съумя да реализира в границите на траялите повече от четири седмици договаряния договореност по редица основни въпроси, в това число и по тематиките за миграцията и опазването на околната среща.

За излизането на свободните демократи от договарянията заяви водачът на партията Кристиан Линднер, който написа в блога си в туитър, че е „ По-добре въобще да не управляваме, в сравнение с да управляваме неприятно “, като добави, че сред страните няма доверие.

В изказване за пресата канцлерът Ангела Меркел заяви, че сутринта в понеделник счита да осведоми президента на Германия Франк Валтер Щайнмайер за договарянията, като от името на ХДС и ХСС даде обещание, че „ през това тежко време носи отговорност за страната “.

Ангела Меркел може да се опита също по този начин да притегли в обединението социалдемократи, които след изборите премиха в съпротива, или да сформира държавно управление на малцинството. В случай на крах, единственият вид е осъществяване на нови избори.
Според данните от изборите, които се организираха на 24 септември, блокът ХДС/ХСС получи в Народното събрание на Германия 246 места, като събра 32,9% от гласовете.

Социалдемократическата партия на Германия има 153 гласа, или 20,5%. Дясната популистка партия „ Алтернатива за Германия% - 94 места, ли 12,6 %. Свободната демократическа партия – 80 мандата с 10,7 %. „ Левите “ получиха 69 места с 9,2%. „ Зелените “ събраха 8,9% и 67 места.

Борсите надлежно реагираха на неуспеха на договарянията. Заради повишаването на политическата несигурност европейската валута към йената падна до двумесечният си най-малко, а към $ спадна с 0,6% до 1,1731 $.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР