Преговорите с Газпром няма да доведат до желаните резултати, те

...
Преговорите с Газпром няма да доведат до желаните резултати, те
Коментари Харесай

Нейнски: Разговорът с „Газпром” няма да доведе доникъде

Преговорите с „ Газпром ” няма да доведат до мечтаните резултати, те единствено ще подтикват съветската страна да продължи да организира политиката, която е провеждала и досега. Мнението изрази някогашният външен министър Надейжда Нейнски пред Нова тв.

„ Русия не поддържа връзка на пазарен принцип и употребява газа като оръжие. Това стана ясно още първоначално, когато Путин пристигна. Тогава той накара непознатите компании, които участваха като смесени компании в Русия, с цел да създават газовите залежи, да изоставен страната. Още тогава това беше знак, че Русия ще употребява газа като оръжие за напън върху Европа. Този газов шантаж от страна на Русия продължава доста дълго време ”, разяснява Нейнски.

Според нея Европа към този момент си е дала ясна сметка защо става дума.

„ Путин изрично не съумя да реализира задачите си. Това, което направи, е най-страшният му сън. Европа в никакъв случай не е била по-консолидирана. Да, зимата ще е огромно тестване за солидарността на Европа. Но през юли беше признат ексклузивен проект на Европейски Съюз за обстановки без газ от Русия ”, изясни Нейнски.

„ 12 страни сега имат съвсем изцяло спрени доставки на газ, тъй като отхвърлят да заплащат в рубли. Това е спрян контракт от страна на „ Газпром ”, което демонстрира, че той е обезсърчителен сътрудник ”, сподели още тя.

Според нея Русия ще продължи да употребява газа като оръжие, с цел да принуждава Европа към отстъпки.

„ На процедура НАТО се приближи към границите на Русия ”, изясни Нейнски. Тя даде образец със Скандинавските страни.

Според нея е голям проблем това, че в никакъв случай не може да сме сигурни дали един контракт ще бъде изпълнен.

Нейнски дефинира политиката на страната ни във връзка с Русия в последните месеци като „ многозначна ”.

Тя разяснява и визитата на дипломат Джим О " Брайън, началник на Офиса за съгласуване на глобите в Държавния департамент на Съединени американски щати.

„ Знаете, че имаме стратегическо партньорство. В един интервал на война има редица закани за националната сигурност, а те минават и през Черно море. Много са тематиките, които могат да разискват стратегически сътрудници каквито сме ние и Съединени американски щати ”, сподели Нейнски.

По отношение на кончината на Михаил Горбачов, тя сподели, че той ще остане „ знак в историята на отварянето на Русия към естествения свят, опитите за реформирането на Русия ”.

„ На процедура той сложи края на Студената война, дружно със западните водачи. Той донесе вярата, че Русия може да бъде една европейска естествена страна. В подтекста на актуалните събития наследството на Горбачов е печален спомен. Русия през днешния ден не носи вяра за промени. Напротив тя дава мрачна картина и заплашва европейската и международна сигурност ”, разяснява Нейнски. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР