Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са на финален етап и

...
Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са на финален етап и
Коментари Харесай

Преговорите за властта - на финала: Ето кои министри си отиват, а кои остават

Преговорите сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са на заключителен стадий и към този момент се водят на лидерско равнище. Днес те се организираха на два стадия - преди началото на пленарното съвещание и след края му.

Премиерът в оставка Николай Денков пристигна в Народно събрание и дружно със съпредседателите на ПП-ДБ се срещнаха с претендента за министър председател Мария Габриел и водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

По информация на източници на се е обсъждало разпределението на министерските кресла и лични назначения.

Засега има единодушие за промяна в четири министерства - на опазването на здравето, на нововъведенията и растежа, туризма и енергетиката. Но се разискват смени и в други ведомства.

Все още няма единодушие за титуляра в Министерство на външните работи, само че са водени диалози Николай Денков с изключение на вицепремиер да бъде и министър по европейските въпроси и сигурността.

Засега министрите на финансите Асен Василев и на защитата Тодор Тагарев резервират постовете си макар рецензиите на ГЕРБ към тях.

От ГЕРБ пък държат на вътрешния министър Калин Стоянов и на министъра на електронното ръководство Александър Йоловски, макар настояването на ПП-ДБ за промяната им.

Спори се и за статута на Движение за права и свободи и присъединяване му в номинациите за попълване на регулаторните органи с изминал мандат.

Преговорите не престават. Целта е Мария Габриел да показа подготвен състав и конструкция на Министерски съвет при приемане на мандата от президента Румен Радев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР