Преговори с НЗОК БЛС на практика не провежда! Ето ви

...
Преговори с НЗОК БЛС на практика не провежда! Ето ви
Коментари Харесай

Д-р Георги Тодоров: Преговори с НЗОК БЛС на практика не провежда! Ето ви малко факти от кухнята. За гражданите говоря, да прочетат! - Топ новини

Преговори с НЗОК БЛС на процедура не организира! Ето ви малко обстоятелства от кухнята. За жителите приказвам, да прочетат!

Особености на безмислените договаряния с НЗОК от БЛС за нов НРД2023-2025

Сега се организират договаряния за нов, 3 годишен рамков контракт сред НЗОК и БЛС. Безмислието да е 3 годишен ще обясня по-късно.

Преговорите се организират при следните обстоятелства от финансов и политически темперамент.

Факт 1 – Правителството се приготвя да внесе план на закон за продължение на действието на държавния бюджет и т.к. бюджета на НЗОК е част от него, то затова и на този бюджет, нашия.

Факт 2 – по бюджета на НЗОК има съществени остатъци от неизразходвани средства, макар повишението на цените на КЛ. пътеки и действия в извънболничната помощ, като се изключи ЛАБОРАТОРНАТА активност, там покачване няма към този момент 3години, с малко изключение – патоанатомията. В болничната помощ не са направени към 17%, при ОПЛ към 5%, а при лабораотриите 47,7% към 30.09.

Факт 3- Ако тези средства не се изразходват до края на годината(това е невероятно за 3 месеца да се похарчат легално 100 млн лв. за медицински изследвания) те следва да се преразпределят сред лабораториите от всички типове, по правилото на съпричастност. Така огромните лаборатории, ще получат по-големия къс от спестените средства, а по-малките по -малката. Естествено положение на безпринципните политики на БЛС. Така е ис бюджета на лечебните заведения, само че там заради по-малката спестовност има по-малка неправда.

Само и само увеличението на цените за Медико-Диагностичната активност може да преодолее несправедливостите. За страдание на 26.10 единствено преди 5 дни, договарящите от НЗОК отхвърлиха да договарят за цени. Искаха да преговаряме текстове, добре, те са лесни, за някои от екипа на НЗОК, че чак толкоз!Приемайки обаче устно всички причини на екипа на Лабораторната общественост при договарянията, екипа на НЗОК лицемерно призна, че знаят и казуса е наш, нищо, че е основан от тях. И препратката е… Министерство на финансите. Вижте факт 1.

При остатък, парите събрани от жителите следва да отидат за действия, а не да се преразпределят по лечебните заведения съразмерно – разбирайте без да са работили, на калпак, без методика. Така огромните ще получат съразмерно повече, тъй като са взели за активност повече, а по-малките по малко, нищо че разноските им са сходни!

Това систематизиране ще стане, подобен е закона! Остава да договорим единствено едно – увеличение на цените на медико-диагностичната дейсност, с цел да не може, най-малко в идващ интервал:

1. Да се преразпределят парите на данъкоплатците по този начин: при богатите повече, при по-малките по-малко.

2. Да се разреши на МФ да бъде разпределител, а НЗОК да е неина дирекция надали не, а БЛС гумен щемпел за това деяние.

3. Да се употребява този механизъм за напън върху дребните ЛЗ в това число и лабораториите.

4. Цените да бъдат арестувани, административно и силово, а бюджета на НЗОК, при намаляващо население и на процедура увеличени доходи да се крие в така наречен планирани бюджети, до момента съвсем в никакъв случай неизпълнени, най-много лабораторните.

5. Да се отхвърля преговор за цените, те следва да може и е наложително да бъдат увеличени, с дребни изключения!

Като дълготраен договарящ с НЗОК от името на БЛС декларирам на всички сътрудници, а и пациенти: Пари има, разпределението им е лобистко и това е една от аргументите да получавате отговор: Няма предел. Доказателство за думите ми са големите икономии-излишъци на НЗОК и циничното държание на МФ и частично на Министерство на здравеопазването. За да променим системата, първо потвърждаваме нейната неплатежоспособност да служи за здравето на всички.

Д-р Георги Тодоров, Facebook

Преговори с НЗОК БЛС на процедура не организира! Ето ви малко обстоятелства от кухнята. За жителите приказвам, да…
Posted by on
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР