Предводителят на Левски Станимир Стоилов говори в предаването „Домът на

...
Предводителят на Левски Станимир Стоилов говори в предаването „Домът на
Коментари Харесай

Мъри: Нещата в Левски не са цветущи, но ще се борим да играем в Европа

Предводителят на Левски Станимир Стоилов приказва в предаването „ Домът на футбола” по DIEMA SPORT преди огромното дерби с ЦСКА.

Мъри призна какво се е случило сред него и клуба по време на договарянията преди да застане наново отпред на „ сините” и призна по какъв начин в Левски се пробват да усъвършенстват работата си. Стоилов подчертава, че ще се бори до самия край да класира клуба в Европа, като призна, че не го интересува дали ще е през челото на класирането или седмото място посредством бараж.

„ Хората почнаха да губят и вяра, че нещо може да се случи. Нищо не може да им подсигуряваме, с изключение на работа и почтеност в полза на Левски. Даже за мен самият тимът сподели една игра, която ме удовлетворява. Успяхме да покажем качество за надзор на мача. Футбол, който си подаваме топката и да преобладаваме против ЦСКА 1948”, сподели Мъри.

„ На този стадий е прекомерно рано да вършим заключения дали това е бъдещето на клуба. Даваме късмет на всички да влязат в стила на клуба. Който успее да си отбрани мястото, ще бъде в тима, а аз ще бъда удовлетворен. На този стадий не може да приказваме за други неща. Няма опция за прехвърляния. Тези играчи би трябвало да изградят колектив”.

„ Първата и съществена причина за връщането ми бе отчаянието при последователите. Не изключвам и себе си. Аз също бях обезверен. Оттам нататък, откакто получих поканата след желанието на Миланов да напусне, то другите диалози бяха лесни. Трябва с вярна и търпелива работа да продължаваме. Клубът не е в цветущо положение, тъй че първите решения, които трябваше да се взимат, бяха чисто финансови. Предоговорихме някои условия и не на последно място не се усещам прелестно в това начинание, само че в името на Левски би трябвало да се понесат негативи. Сега би трябвало да вкараме ред в самия тим, спортната част. В най-кратки периоди би трябвало да погледнем към школата, защото там е бъдещето на Левски. В най-скоро време и там ще помогнем. Финансово сме свили докъм 90% плануваният бюджет. Трябва да се концентрираме върху работата и оптимизация на връзките. Единственото, което ще ме направи благополучен, е да бъдем в евротурнирите. Без значение в каква форма. Ще се борим до дъно да докараме Левски там, тъй като там е мястото на клуба и второ – тъй като там може да генерираме почитание, почит и финанси”, разяснява Стоилов.

„ Надявам се да покажем против ЦСКА играта и желанието, което би трябвало да има Левски. Трябва да подобрим доста елементи във футбола ни. Левски ще излезе да се бори за своята чест и достолепие. Естествено, че ще търсим и триумфа. Какво ще стане на терена, е различен въпрос… Мачът е с огромен заряд и последователите ще видят тима на терена. Когато видят, че те се раздават, ще бъдат удовлетворени. В неделя при всички положения ще търсим успеха. Бил съм в обстановки, в които класата на нашия тим, е била доста огромна в два четвъртфинала в Купа на УЕФА и сред тях мач с ЦСКА. Тогава бихме с класа. Ако един състезател няма убеденост, е тъпо да носиш екипа на Левски. 10 хиляди на стадиона и всеки един от тях желае да е на тяхното място”, разяснява още Стоилов.

„ Завръщането на Стойчо Младенов в ЦСКА им даде подтик с влизането в групите на Европа. Познаваме се добре. Извън терена имаме положителни връзки, само че би трябвало да се надиграваме уикенда”, приключи Станимир Стоилов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР