Предвиждат се занимания за работа с компютър и мобилни устройстваВъзрастните

...
Предвиждат се занимания за работа с компютър и мобилни устройстваВъзрастните
Коментари Харесай

Сливенска библиотека ще обучава възрастни по ИТ

Предвиждат се занимания за работа с компютър и мобилни устройства

Възрастните хора в Сливен ще могат да се образоват по ИТ с поддръжката на Фондация „ Глобални библиотеки – България “

Сливенската библиотека „ Зора “ ще образова възрастни хора за работа с компютър, откакто завоюва плана „ Библиотеката – център за неофициално обучение и културни действия “, оповестиха от културната институция.

Проектът е на стойност 4560 лв. и се осъществя с поддръжката на Фондация „ Глобални библиотеки – България “. Ще има образования по ИТ компетентности за възрастни хора – работа с компютър и мобилни устройства – таблети и електронни четци. Така ще се подкрепи превъзмогването на изолацията на възрастните хора, нуждаещи се от умения за работа с новите технологии.
още по тематиката
За най-малките пък ще отвори лятна занималня „ Вълшебно лято “ с креативен работилници, просветителни игри, занимателно четене, запознаване с културата, културното завещание и историческите забележителности на града по подобаващ за възрастта им метод по метода „ учим и се забавляваме “. Детската занималня ще бъде през месеците юни и юли 2018 година

В допълнение, ще се провеждат и образования на възпитаници от горния курс по библиотечно-информационна просветеност, прецизират от културната институция. Целта е възстановяване на компетентността на учениците да търсят информация с просветителна цел в разнообразни библиографски и пълнотекстови бази данни на академични и публични библиотеки, в каталозите и в електронните бази данни и цифровизирани издания на Библиотека „ Зора ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР