Предвижданото широко разпространение на гъвкавите форми на работа може да

...
Предвижданото широко разпространение на гъвкавите форми на работа може да
Коментари Харесай

Гъвкавите форми на работа могат да донесат 10 трлн. долара за световната икономика

Предвижданото необятно разпространяване на гъвкавите форми на работа може да способства с 10,04 трлн. $ за растежа на международната стопанска система до 2030 година Това демонстрират данните от първото обхватно социоикономическо изследване за смяната на практиките по отношение на работното място.

Анализът, изработен по поръчка на Regus и извършен от самостоятелни икономисти, изследва 16 страни с значима икономическа роля, като преглежда в елементи положението на гъвкавите форми на работа както сега, по този начин и планирано до 2030 г.

Regus откри, че в най-развитите стопански системи до 2030 година сред 8% и 13% от наемния труд ще бъде обвързван с гъвкави работни пространства. По-големият % на гъвкавите форми на работа ще спести на фирмите пари, ще понижи оперативните разноски и ще увеличи продуктивността, предизвиквайки в последна сметка резултата на доминото върху цялата стопанска система – от главните действия на бизнеса до каналите за доставка.

Конкретните изгоди включват по-висока работливост на бизнеса и самостоятелните чиновници, по-ниски разноски за офисна повърхност за фирмите, употребяващи гъвкави работни пространства, и милиони часове по-малко пътешестване до работа и назад. Всички тези фактори способстват за брутната добавена стойност, създавана от гъвкавите форми на работа в стопанската система.

Предвижда се Китай и Индия да отбележат най-голямо нарастване на брутната добавена стойност (БДС) от гъвкави работни пространства – с капацитет за растеж на БДС от 193% и 141% за стопанските системи на съответните страни. Това подхожда на 1,4 трлн. $ за Китай и 375,8 милиарда $ за Индия всяка година. Въпреки че в Съединени американски щати процентът на брутната добавена стойност в стопанската система от гъвкави форми на работа е малко по-нисък – 109%, брутната добавена стойност в страната в безусловно число ще е най-висока в размер на 4,5 трлн. $.

Проучването открива, че гъвкавите форми на работа носят преимущества освен за стопанските системи – те са от изгода и за обособените хора. Служителите, които работят отдалечено, съвсем два пъти по-често са склонни да кажат, че обичат работата си, спрямо работещите в същия отрасъл, които се трудят в обичайно работно пространство.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР