Предвижда се нова карта на социалните услуги, където общините трябва

...
Предвижда се нова карта на социалните услуги, където общините трябва
Коментари Харесай

Общините трябва да имат повече глас при изготвянето на нова карта на социалните услуги

Предвижда се нова карта на обществените услуги, където общините би трябвало да имат малко повече глас, тъй като всяка община е характерна и знае какви са потребностите на нейните жители.

Такова мнение изрази заместник-кметът с сектор „ Социална политика и опазване на здравето “ на община Шумен Светлана Маркова по време на полемиката “Гражданското общество и институциите: „ БългарскиГласовеЗаЕвропа “, която Българска телеграфна агенция провежда в пресклуба си в Шумен.

Тя уточни, че в община Шумен има 26 услуги, съвсем всевъзможен тип, които са на стойност към 16 млн. лв.. Имаме доста положителни практики, само че постоянно може повече и има слаби страни и провокации, регистрира Маркова. Голямо е натоварването, тъй като услугите не доближават, разяснява тя и обърна внимание на помощта за хора с ментални или душевен увреждания, както и за тези, които имат потребност от някакъв тип услуга след претърпян инсулт.

Маркова означи, че работят доста добре с неправителствените организации и бизнеса. „ Бизнесът е доста значима част от обществената политика на която и да е община “, съобщи тя. Заместник-кметът уточни, че при започване на коронавирус пандемията са създали всеобща самодейност „ Помогни в този момент “, която за малко е събрала над 600 хиляди лв., с които са обезпечени обществените и здравните услуги в общината.

Според Светлана Маркова не трябва да се основава изкуствено разделяне сред институции и жители. В институциите работят същите жители, уточни тя. Всички имаме права и е доста значимо правата ни да са равни, само че при всички случаи, с изключение на права, имаме и отговорности, добави Маркова.

Конференцията в пресклуба на Българска телеграфна агенция в Шумен е част от самодейността на Българска телеграфна агенция “Български гласове за Европа ”, която се извършва с поддръжката на Европейския парламент. Дискусията се излъчва директно във и.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР