Предвид високия обществен интерес към сделката за придобиването на активите

...
Предвид високия обществен интерес към сделката за придобиването на активите
Коментари Харесай

КФН започва проверки на Еврохолд България, която иска да купи ЧЕЗ

Предвид високия публичен интерес към договорката за придобиването на активите на ЧЕЗ Груп в България, Комисията за финансов контрол се самосезира и стартира инспекции в „ Еврохолд България “ АД и в съществени сдружения от финансовия холдинг, оповестяват от регулатора.

Основната цел на Комисията е да ревизира финансовото положение и потенциал на холдинга с оглед бъдещите придобивания, в това число на „ ЧЕЗ Разпределение България “ АД и „ ЧЕЗ Електро България “ АД.

По закон електроразпределителните сдружения са част от националната европейска сериозна инфраструктура с директно отношение към въпросите на националната сигурност.

С подхванатите от Комисията дейности по инспекция на получилия ексклузивност за придобиването на активите на ЧЕЗ Груп в България – „ Еврохолд България “ АД, КФН съблюдава своето заричане за прецизен контрол във връзка с поднадзорните лица и обществени сдружения, както и транспарантна и навременна връзка с обществеността, оповестяват от ведомството.

От КФН прецизират, че за назначените инспекции са осведомени прокуратурата и ДАНС, като същите ще бъдат известени, както за резултатите от инспекциите, по този начин и навреме, в случай че се установяват обстоятелства и условия навеждащи на изводи за осъществени нарушавания.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР