Предвид същественото изменение на условията за осъществяване на дейността на

...
Предвид същественото изменение на условията за осъществяване на дейността на
Коментари Харесай

„Лукойл“ обмисля продажбата на бизнеса си в България

Предвид значителното изменение на изискванията за реализиране на активността на предприятията от Групата " Лукойл " на територията на България, компанията стартира работа по преразглеждане на тактиката си във връзка с този актив. Това оповестиха от компанията. С помощта на интернационалните консултанти ще бъдат оценени разнообразни варианти, в това число продажбата на бизнеса, споделя се още в известието.

„ Групата " Лукойл " интензивно влага в развиването на активите си в България към този момент повече от 20 години. В частност, вложенията в нефтопреработвателния цех в Бургас, надхвърлящи 3,4 милиарда щатски $, трансфораха предприятието в една от най-екологичните и високотехнологични рафинерии в Европа. Освен това е основана съвременна пласментна мрежа, включваща 220 бензиностанции и 9 нефтобази, както и предприятия за бункероване на кораби и въздухоплавателни средства. Осъществявайки активността си в България, Групата обичайно поддържа високи международни стандарти на корпоративна и обществена отговорност “, показват от „ Лукойл “.

Преразглеждането на тактиката е разследване от приемането от страна на държавните органи на България на дискриминационни закони и други несправедливи, пристрастни политически решения по отношение на рафинерията, които нямат нищо общо нито с цивилизованото контролиране на огромния бизнес, нито с увеличението на приходната част на бюджета на страната.
Изкуствено раздухваната политическа стихия към предприятието на огромна интернационална комерсиална конструкция, по отношение на която няма наложени наказания на Европейския съюз и Съединени американски щати, и която извършва всички свои отговорности пред страната и служащите си, вреди на бизнеса на компания ЛУКОЙЛ, на капиталовия климат в България, непреклонно разрушава имиджа на Републиката в очите на международния бизнес, отрицателно въздейства върху приходите в държавния бюджет.
" Лукойл " ще осведоми държавните органи на страната и Синдиката на Българските Нефтохимици " Лукойл " за по-нататъшните дейности на Компанията във връзка с активите ѝ в България.

Радвам се, че " Лукойл " публично са оповестили желанията си. Ние имахме изпреварваща информация, че този развой стартира още в края на септември-началото на октомври.

Това съобщи финансовият министър Асен Василев, откакто по-рано през днешния ден от „ Лукойл “ оповестиха, че комапнията преразглежда тактиката си за активите си в България, в това число опция за продажба на бизнеса, съобщи кореспондент на БГНЕС.

" Всяка една компания има опция сама да реши къде да оперира и какво да прави със личните си актив. От позиция на българското държавно управление, ние би трябвало да подсигурим с нашия представител в компанията, че ще продължи да оперира рафинерията по опция със стратегически вложител и, че българският интерес ще бъде предпазен ", съобщи още министър Василев.

Запитан дали съществува риск страната да остане без горива, Василев бе безапелационен, че подобен няма.

Финансовият министър сподели още, че държавното управление съблюдава прецизно законодателството, което е признато от Народното събрание. " Няма дискриминация ", сподели той, по отношение на изказванията на компанията за обилни промени в изискванията на работа на предприятията от групата на " Лукойл ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР