Предвид обществения натиск може да се стигне до обвинение за

...
Предвид обществения натиск може да се стигне до обвинение за
Коментари Харесай

Адвокат за случая в Стара Загора: Заради обществения натиск може да се стигне до обвинение за опит за убийство

Предвид публичния напън може да се стигне до обвиняване за опит за ликвидиране. Това изясни в " Денят стартира " юристът по наказателно право Силвия Петкова за случая с обезобразеното момиче от Стара Загора.

" Това, което е значимо обществото да разбере, че зависи от доказателствата и от качественото следствие, тъй като даже и да бъдат събрани доказателства, само че те са събрани при основни процесуални нарушавания, т.е. не по метода на закона. В тези случаи публичното неодобрение ще е към съда.



Проблемът рядко е в закона, а в последните години е в правоприлагането, счита юрист Петкова.

" Едно дело в случай че не стане обществено и няма социална реакция по него не се работи толкоз стартелно. А тези които станат известни, правото стартира да се ползва по по-изкривен, с цел да отговори на публичните упования, които не постоянно са идентични със закона. Това не значи, че има форма на законодателен проблем. В някаква степен има ниска правна просвета в самото общество.



По думите ѝ данните за пострадванията са спорни.

" Ако експертизата демонстрира за краткотрайно разстройсто за здравето, което е неопасно за живота, едвам тогава идва законът, който споделя - това към този момент е лека телесна щета. Друг е въпросът за какво експертизата първо при тези пострадвания приказва за врмененно разстройство, а от прокуратурата стана ясно, че е обсъждано с мозъчно разтърсване. Въппросът е за какво едвам в този момент се приказва за обезобразяване и дали медиите не подсказаха на прокуратурата, че пострадванията съставляват обезобразяване "

Ако от експертизите стане ясно, че има отпечатъци на обвинявания той може да отхвърля, а изказванието му се приема като отбрана, уточни още Силвия Петкова.

Вижте диалога във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР