В своя позиция от Съюза на съдиите заявяват, че гражданският

...
В своя позиция от Съюза на съдиите заявяват, че гражданският
Коментари Харесай

Съюзът на съдиите за случая с нарязаното момиче: Недопустимо е отношението към съдийката

В своя позиция от Съюза на съдиите декларират, че гражданският яд за правосъдното решение е изцяло понятен, само че допълват, че в подобен миг обясненията на магистратите мъчно могат да бъдат чути, тъй като те приказват на институционален език и не могат да подхождат прочувствено.

Според съдиите публичната дускусия по тематиката се води без да се познават доказателствата по делото. И допълват, че е неприемливо отношението към съдийката, чийто фотоси - персонални и на дома ѝ - били показани и тя била злепоставена пред обществото.

" С ясното схващане, че на този стадий на ескалация на отприщения цивилен яд и неодобрение (напълно разбираеми) е мъчно да бъде чут някой, който не може да си разреши да подхожда прочувствено, който приказва на институционален език (не единствено тъй като на това е кадърен, само че тъй като и другояче не бива) и е посочен като част от генерализирания провинен за публичното безпокойствие, предлагаме на вниманието на всички някои уточнения, които се надяваме, че могат да бъдат потребни.
...
Отношението към правосъдния състав от Окръжен съд Стара Загора и най-много към съдията-докладчик също съставлява наш общностен неуспех... тъй като позволихме апели за линч на съдията, разпространение на нейни персонални фотоси, на фотоси на нейната къща с изтъкване на обитаемото място... Съдията от областен съд преглежда всевъзможни каузи... заради което е аморално да бъде злепоставян... ", написа в позицията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР