Предварително становище на вещите лица, които са извършили аутопсията, сочи

...
Предварително становище на вещите лица, които са извършили аутопсията, сочи
Коментари Харесай

Дете умира три дни след побой от баща на негов съученик, прокуратурата отрича връзка

Предварително мнение на движимостите лица, които са направили аутопсията, сочи изрично, че няма причинно-следствена връзка сред побой над 11-годишно дете и гибелта му три дни по-късно. Това каза пред медиите във Варна районният прокурор Невена Илиева.

На 24 октомври е формирано досъдебно произвеждане за причиняване на междинна телесна щета на 11-годишно дете. То се е прибрало у дома с контузия на ръката, след което е отведено за обзор в болнично заведение. Там е открито, че детето има фрактура на китката и то е оставено в здравното заведение за интервенция.

Направен е оглед на местопроизшествието още на 24 октомври, разпитани са всички деца, участвали на мястото, а мотивът за причиняване на телесната щета е сдърпване сред две деца – едното на осем години е ударено от дете на 11 години, изясни Илиева.

Бащата на по-малкото дете се е саморазправил с по-голямото, като случаят е станал в центъра на село Червенци, община Вълчи дол.

На 27 октомври от болничното заведение е обявено, че 11-годишното дете е умряло, посочи районният прокурор. 

Назначена е тройна съдебномедицинска експертиза, която да откри аргументите за гибелта.

Илиева изясни, че движимостите лица са обяснили, че при умрялото дете има съществуване на болестни промени в организма, които водят до понижен имунитет и увеличени лимфни възли по тялото му, само че не свързани с упражненото принуждение на 24 октомври.

" Официалното умозаключение ще се забави малко, защото са взети хистологични проби, които подлежат на разбор ", сподели още прокурор Илиева.

Срещу бащата има следствие и той е притеглен като обвинен за причиняване на телесна щета на малолетно дете.



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР