Предварителен изпит по математика провеждат днес Техническият университет в София,

...
Предварителен изпит по математика провеждат днес Техническият университет в София,
Коментари Харесай

ТУ-София изпитва кандидат-студенти в предварителен изпит по математика днес

Предварителен изпит по математика организират през днешния ден Техническият университет в София, филиалът му в Пловдив и Инженерно-педагогическия факултет в Сливен.

Началото му е в 9 ч., претендентите вземат решение теста анонимно в продължение на четири астрономически часа.

Редовният тест по математика е плануван за 1 юли.

Кандидат-студентите могат да избират всред 31 бакалавърски специалности, две от които са нови - „ Топлинни и хладилни технологии и системи “ и „ Приложна физика и компютърно моделиране “. 

С оценката по математика може да се кандидатства за всички бакалавърски специалности, като се изключи „ Инженерен дизайн “, където има конкурсни изпити по изобразяване и по комбинация. За трите чуждоезикови факултета също така се изисква сполучливо положен изпит по немски, британски или френски, матура или документ за притежаване на съответния език.

ТУ-София е има над 10 000 български и близо 1000 задгранични студенти. Той е първи в 6 професионални посоки от рейтинговата система на университетите: „ Машинно инженерство “, „ Електротехника, електроника и автоматика “, „ Комуникационна и компютърна техника “, „ Енергетика “, „ Транспорт, мореплаване и авиация “ и „ Общо инженерство “. Институционалната акредитация на Технически университет - София е с оценка 9,56 - най-високата, получавана до момента от висше учебно заведение в България.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР