Предупреждения за мащабни наводнения в югоизточната част на Австралия. Хиляди

...
Предупреждения за мащабни наводнения в югоизточната част на Австралия. Хиляди
Коментари Харесай

Мащабни наводнения в Австралия

Предупреждения за огромни наводнения в югоизточната част на Австралия. Хиляди домове останаха без ток, а няколко индивида са в неопределеност, откакто стихии с проливни дъждове връхлетяха страната.

Реките в най-населените австралийски щати Нов Южен Уелс и Виктория, както и в островния щат Тасмания, повишиха рисково равнището си, защото водосборните басейни се покачват от месеци, поради преваляванията, надвишаващи междинните стойности.

В северния тасманийски град Рейлтън 100 къщи бяха застрашени от наводнения след следващите порои. Издадено е предизвестие за изключителна обстановка в града, като прикани жителите да се приготвят за евакуация.

 
През 2011 година в действителност живеехме на рид и бях наводнен от водата, която се спускаше по хълма, а през 2016 година бяхме тук, тогава в двора имаше повече вода, в сравнение с в този момент. Предполагам, че тази нощ ще стане още по-лошо.
Даян Чъп, локален гражданин

Северната половина на щата е в нараснала подготвеност за неочаквани наводнения, като прогнозите са проливните дъждове да продължат.

Директорът на Държавната работа за изключителни обстановки разгласи, че пиковите стойности на наводненията в северната част на Тасмания може да доближат равнищата, които за финален път са следени през 2016 година, когато се удавиха трима души.

На стотици хора в град Форбс в Нов Южен Уелс, западно от Сидни, беше подредено да се изтеглят от домовете си до четвъртък вечерта в очакване на огромни наводнения.

Очаква се до петък река Лахлан да доближи пик на равнището си от близо 11 метра.

 
Валежите не престават. Те провокират доста наводнения през последния месец. Видяхме, че почвите се насищат, тъй че преваляванията, които падат, нямат потенциал да се всмукват в почвата. Те се вливат напряко в реките и започваме да виждаме по какъв начин тези те преливат.
Пол Фокс-Хюджес, старши синоптик от Бюрото по метеорология

На юг, в щата Виктория, спешни екипи са избавили минимум петима души. Премиерът на щата прикани хората да не карат и да не вървят пешком в наводнените региони.

Близо 10 000 домове във Виктория са останали без ток през нощта, като стотици към момента не са възобновени, оповестиха от щатския център, който ръководи изключителните обстановки в щата Виктория, и от електроразпределителното сдружение.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР