Предупреждението му идва, след сигнал на бургазлия, недоволен от акта,

...
Предупреждението му идва, след сигнал на бургазлия, недоволен от акта,
Коментари Харесай

Ето какво може да сполети старите таратайки, които вече не карате и сте зарязали на общинска земя

Предупреждението му идва, след сигнал на бургазлия, неудовлетворен от акта, който му е бил формиран от общинските еко чиновници.
След инспекцията на Тодор Стамболиев, се оказало, че автомобилът на жалбоподателя не е в придвижване, липсвало стикер за механически обзор, а е трябвало да се направи подобен през 2015 година. Освен това на притежателя на моторното транспортно средство е било формирано наставление за пренасяне на колата, или е трябвало да бъде предадена за разкомплектоване. Собственикът обаче не извършил предписанията, с което нарушава Наредбата за излезлите от приложимост моторни транспортни средства.
" Към момента на сформиране на Акта за определяне на административното нарушаване, автомобилът е представлявал излязло от приложимост МПС по смисъла на параграф 1, т. 1, б. "б " от Наредбата за излезлите от приложимост моторни транспортни средства. Знакът за механически обзор според член 38 от Наредба № Н-32 от 2011 година, не е бил удостоверен за повече от две години от избраната му дата за идващ обзор. Съгласно параграф 1, т. 1, б. "б " от Наредбата за излезлите от приложимост моторни транспортни средства, излязло от приложимост моторно транспортно средство е боклук по смисъла на параграф 1, т. 17 от Закона за ръководство на отпадъците. "- споделя публичният медиатор Тодор Стамболиев. 
Той сигнализира всеки, който е в сходна обстановка, навреме да реалокира автомобила си от общинския или от държавния терен, или да го съобщи в център за разкомплектоване. 
" Ако автомобилът е в частен парцел, няма глоба за притежателя от страна на общинските чиновници. За квалифицирането на автомобила като излязло от приложимост моторно транспортно средство не е решителен критерия за неговото техническо положение, външен тип, благоприятни условия за употреба, възнаграждение на налог и така нататък, а събитието дали автомобилът е с прекъсната регистрация, или за него не е осъществяван периодически механически обзор за последните две години, като е без правно значение повода за какво не е бил осъществен подобен. "- споделя още Тодор Стамболиев. 
Той добави, че в случай че коли, които не са в придвижване, не са предадени за разкомплектоване и не са в частен парцел, притежателите им нарушават член 133, ал.1, т.3 от Закона за ръководство на отпадъците. Предвидената санкция за това е от 300 до 1000 лв. за физически лица.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР