Предупреждението е в сила за областите Благоевградска, Пазарджишка, Смолянска и

...
Предупреждението е в сила за областите Благоевградска, Пазарджишка, Смолянска и
Коментари Харесай

Внимание! Над България Е Надвиснал Нов Тотален Потоп! В Тези Градове Има Опасност От Наводнения!

Предупреждението е в действие за областите Благоевградска, Пазарджишка, Смолянска и Кърджалийска. В тези региони се чакат обилни превалявания, като сумарните количества за денонощието ще доближат сред 35 и 65 л/кв.м, в обособени региони и повече.

" Жълт " код за дъжд е в действие за 10 области на страната. Предупреждението важи за Монтана, Враца, Габрово, Ловеч, София град, София област, Перник, Кюстендил, Пловдив, Хасково. Сумарно за денонощието се чакат количества на превалявания сред 20 и 30 л/кв.м, в обособени региони и повече. След обяд в западните региони преваляванията краткотрайно ще спрат. Температурите в по-голямата част от страната ще са без значителен дневен ход - сред 5° и 10°. По-високи ще са в Източна България, където ще продължи да духа сдържан и мощен южен вятър и оптималните там ще са сред 12° и 15°. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от междинното за месец декември, написа " Пловдив 24 ".

В планините няма да е уместно за туризъм. Ще бъде облачно, на доста места със обилни превалявания от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Ще духа плевел, по високите и открити елементи ураганен юг-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 6°, на 2000 метра - към 1°.

В 5 области пък е разгласен жълт код за мощен вятър. Предупреждението е в действие за Добрич, Варна, Бургас, Ямбол и Хасково. По Черноморието ще е най-вече облачно със слаби валежи от дъжд. Ще духа сдържан до мощен южен вятър, който по здрач ще отслабва. Максималните температури ще са 14° - 17°. Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето ще бъде е 3-4 бала.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР