Предупреждение за проливни валежи от първа и втора степен остава

...
Предупреждение за проливни валежи от първа и втора степен остава
Коментари Харесай

Код жълто и оранжево за валежи в почти цялата страна и днес

Предупреждение за проливни превалявания от първа и втора степен остава в действие в съвсем цялата страна. Количествата тук-там е допустимо да доближат 65 л/кв.м. На места из високите полета на Западна България сутринта дъждът ще е подправен със сняг.

Максималните температури ще са в необятни граници - в интервала от 5° до 18°. Вятърът ще е слаб, в Източна България – сдържан, от североизток.



По Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са сред 15° и 18°, а вълнението на морето ще е към 3 бала.



Облачно и с превалявания ще бъде времето и в планините, като границата сред дъжд и сняг ще е към 1500 м, а в Западна България в утринните часове - даже по-ниско. Ще духа сдържан източен, по най-високите елементи на Рила и Пирин – мощен южен вятър. Максималната температура на 1200 м ще е към 6°, на 2000 м - към 0°.





В събота преваляванията ще продължат, само че последователно ще отслабват, а в неделя ще вали на малко места. Ще стартира постепенно покачване на оптималните температури, само че с предстоящото през първите дни от новата седмица понижение на облачността, минималните ще се намаляват.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР