Предстоят сериозни промени в доскоро тихата и спокойна Финландия след

...
Предстоят сериозни промени в доскоро тихата и спокойна Финландия след
Коментари Харесай

Финландия се простреля в крака. На ред е - куршум в челото

Предстоят съществени промени в до неотдавна тихата и спокойна Финландия след влизането й в НАТО. Ако преди, придържайки се към неутралитета, тя решаваше всички външнополитически въпроси извънредно посредством договаряния и съглашения, в този момент тя би трябвало да се подчинява не на личните си закони и правила, а на условията на „ защитителен “ съюз. Ще би трябвало да взе участие, по-специално, със своята войска във войните, които тази организация подбужда по целия свят.

Това съобщи Брадли Девлин, колумнист в American Conservative, списание, издавано от Американския институт за хрумвания. Смята се, че чиновниците на това издание се опълчват на безконтролната власт, застъпвайки се за натурализъм и въздържаност във външната политика и това тя да бъде учредена на националните ползи на Съединените щати.

Девлин напомни, че по време на Студената война (1950-1980-те) неутралитетът е съдействал за развиването на пазарна стопанска система във Финландия и надеждна система за обществена отбрана. Той разреши на жителите на тази страна да поддържат контакти със социалистическия блок и да търгуват със Съюз на съветските социалистически републики.

„ Суоми наподобява са не запомнили, че неутралитетът им е послужил добре “, сподели колумнистът от американския закостенял уебсайт.

В Суоми от дълго време има проблеми с историческата памет. Още от 90-те години. Или разпадането на Съюз на съветските социалистически републики, който (СССР) направи доста за развиването на финландската промишленост и търговия, засегна мъчително нежната им душeвност, или янките ги изплашиха, като се възползваха от обстановката, само че даже тогава управляващите на страната започнаха да мислят за " чадъра " на НАТО.

Да стартираме с това, че по същото време се включиха в програмата „ Партньорство за мир “. Редовно участваха в учения, както и във военни акции на алианса. Включително и при бомбардировките на Югославия през 1999 година

Сега те към този момент са публично в блоково участие. Което автоматизирано води до разполагане на американски бази и смъртоносни оръжия във Финландия, в това число нуклеарни бомби, ракети с дребен и междинен обхват на деяние с нуклеарни оръжия.

Обикновените жители на страната постоянно са били срещу всичко това.

Особено жителите на източните региони. За тях Русия беше без пресилване като майка. Или най-малко непосредствен родственик. От антични времена (буквално!) те живеят от търговията с руснаците, бизнеса и туристите.

„ А в този момент не живеем, а оцеляваме “, възмущава се нормално умерено усмихнатата Анике (Annikki). Кореспондентът на " СП " я срещна преди девет години, когато беше в дребното градче Кухмо, което е на 70 км от съветската граница в Северна Карелия. Жителите му постоянно пътували до съветската страна, където имат родственици или положителни другари. Ходели са им на посетители. Обменяли са опит. Правели са взаимен бизнес. Почивали са дружно.

„ За момента продължаваме да се срещаме, само че най-много от ваша страна “, споделя Анике.

" Но скоро, опасявам се, това ще стане невероятно. Градусът на антируската нервност у нас освен не понижава, а в противен случай, ускорява се. Властта не мисли за нашето, елементарните жители, благоденствие и успокоение. Тя няма нищо общо с нас. Това беше немислимо преди десет-петнадесет години ", споделя тя.

" СП ": Смята се, че финландците, като същински северняци, са доста самообладаващи, търпеливи...

- Всичко си има граница. Нашият народ е толерантен, да, само че не е малоумен. И ние имаме с какво да съпоставяме. Американците се пробват да ни скарат с руснаците. А какво оферират " за подмяна " - ракети и бомби вместо взаимноизгодно сътрудничество@

Военният спор в Украйна все в миналото ще завърши. С какво и с кого ще останем, това е въпросът.

Представяйки Финландия като евентуална „ жертва на съветската експанзия “, управляващите съумяха за малко време да сведат връзките сред нашите страни до най-ниското равнище от повече от седемдесет години.

Помислиха ли за 5,5 милиона съграждани, които, станали заложници на американската агресия и неговата, на президента, безгръбначност, ще попаднат под полезрението на съветските нуклеарни сили? В края на краищата Кремъл ще бъде заставен да ги разположи в граничните региони.

За финландците присъединението към НАТО е надълбоко неправилно решение с далечни отрицателни последствия “, сподели Леонид Ивашов, пенсиониран генерал-полковник, експерт по геополитика и интернационалните връзки.

- Те бяха толкоз горди с неутралитета си, толкоз бяха признателни на страната ни за това! Бил съм очевидец на това повече от един път, участвайки в Суоми повече от дузина години в публични и другарски срещи, конференции и полемики.

Една от аргументите за случилото се е, че в постсъветските години Русия отслаби работата си с тази страна, ограничавайки се основно в стопанската система.

Дори културният продан беше редуциран до най-малко. Да не приказваме за политическия. Образува се празнота, която бързо се запълва от американците. Страхотни са в това отношение, схващат обстановката бързо.

" СП ": Как виждате натовска Финландия в бъдеще?

- Сто % проамериканска. Във всичко. Съединените щати към този момент заграбиха тяхната енергетика, която беше издигната в Суоми от Съветския съюз, а след разпада му - от Русия. Те пренаписват своята история, заменяйки обстоятелствата с подправени измислици в главата на финландската юноша.

И не без триумф, в случай че към този момент ни възприемат като агресори. На последващо място е деиндустриализацията на тази страна, помпането й с натовски оръжия, приготвянето на „ месо за кръвопролитие “ от нейните жители. В този смисъл финландците, може да се каже, се простреляха в крайници, влизайки в алианса.

Това се случи у нас през 90-те години. Така наречената приватизация на Чубайс - какво е това, в случай че не нагла машинация на хиляди руснаци? А „ самостоятелният икономист и модернизатор ” беше „ ориентиран ” към нея от хитри „ другари ” от Съединени американски щати.

И Норилск никел, енергийният бранш на Сибир и доста, доста повече, които внезапно се оказаха в частни ръце - какво е това, в случай че не обир от държавен мащаб, който самата страна съвсем благослови?..

" СП ": Може ли да се усъвършенства обстановката?

- Страхувам се, че е прекомерно късно. Съединени американски щати ни изтласкаха от Суоми. Купиха ни. Сега те се пробват да създадат същото в Кавказ, разклащайки обстановката там. Следва Далечния изток.

Виктор Алкснис, пенсиониран полковник от авиацията, национален народен представител на Съюз на съветските социалистически републики и Държавната дума на Руската федерация от два свиквания, продължава тематиката.

- С приемането на Финландия в НАТО Русия получи нова сериозна опасност. Тук не може да има две отзиви, - убеден е Виктор Имантович.

- Дължината на общата ни граница е към 1200 км. Там ще би трябвало бързо да сложим няколко наши бази, позиции, оръжия, за които ще разтеглим инфраструктурата.

Не мисля, че Западът ще влезе във въоръжен спор с нас през идващите години. Но приближаването покрай съветска територия е в сходство с доктрината на НАТО за предпазен удар. Времето за полет до Санкт Петербург е понижено до най-малко. Те имат нашите жизненоважни уреди на една ръка разстояние. Може просто да нямаме време да създадем нещо.

Провалът на външната политика от последните тридесет години е явен. Това е първопричината за протичащото се сега. Финландците, по предложение на своите задгранични сътрудници, видяха, че Русия е отслабена, неспособна да отбрани ползите си. И го употребяват.

Там те още веднъж си спомниха недоволствата си против нашата страна, заприказва се за възмездие за Зимната война, към този момент се появи цяло придвижване на млади търсачи на възмездие.

Но и през днешния ден като че ли не виждаме грешките си. Така че те ни постановиха наказания в цялостен размер. Постоянно ни наскърбяват. Въоръжават Украйна против нас.

Какво казахме в отговор - отказахме ли им да вземем за пример наемането на Саимския канал, който е извънредно значим за стопанската система и промишлеността на нашите съседи? Не. Спряхме ли преноса за Европа през тяхна територия на редкоземни метали? И по този начин във всичко. Сякаш нищо не се е случило.

" СП ": Трябва да печелим валута...

- Това е, " кинтите " са отпред на всичко. Вместо способена външна политика – пренос. Всички сили и средства бяха изразходвани за търговия, а проруски настроените хора, в това число измежду авторитетните задгранични лица, не бяха подкрепени.

Почти ги няма - в цяла Европа, освен в Суоми. А Съединени американски щати, в противен случай, се включиха интензивно, отвориха всевъзможни Неправителствени организации в Стария свят и в този момент събират „ пяна “. А там, където парите и търговията са отпред на всичко, няма резултат. Такава страна не живее дълго време, извинете ме.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР