Предстоят разпити на мигрантите и на шофьора на буса, който

...
Предстоят разпити на мигрантите и на шофьора на буса, който
Коментари Харесай

Разследващи: Удареният полицейски бус не е препречвал пътя на буса с мигранти

Предстоят разпити на мигрантите и на водача на буса, който се удари в полицейски микробус, сподели пред медиите шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Калоян Милтенов. По случая е формирано досъдебно произвеждане за съзнателно породено транспортно произшествие и каналджийство, уточни той, представен от Българска телеграфна агенция.

Според първичните данни бус с мигранти е бил преследван по автомагистрала „ Тракия “, като е прихванат от полицията

към тунел „ Траянови врата “. След като не се е подчинил на сигнал да спре, е почнало гонене, траяло с километри. Не е ясно от кое място е тръгнал бусът. Той е превозвал към 12 мигранти, сподели Милтенов.

В непосредственост до Казичене, водачът на буса, който е престъпно проявен, блъска спряла полицейска кола ,

която е била настрана, с цел да се включи в преследването. Вследствие на удара един служител на реда е в тежко положение, други двама са били отвън колата и не са ранени.

Изключително тежко е положението на потърпевшия 51-годишен служител на реда при случая тази заран на Околовръстното шосе на София ,

оповестиха от болница „ Св. Анна “, където служителят на реда е откаран незабавно след злополуката. 

Трима от мигрантите, потърпевши при случая, също са настанени в болница „ Св. Анна “, само че са с по-леки пострадвания. Там е настанен и водачът на буса, който е блъснал полицейската кола.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР