Предстоят интересни дни, защото както се видя и по изявлението,

...
Предстоят интересни дни, защото както се видя и по изявлението,
Коментари Харесай

Изчегъртващите и изчегъртваните се разбраха, да му мислят избирателите

Предстоят забавни дни, тъй като както се видя и по изказването, течащо редом с това на Мария Габриел и Николай Денков, е ясно, че основният прокурор има по-големи топки от водачите на всичките ни партии

Ясни са изискванията на Политическа партия, с които ГЕРБ, в частност Бойко Борисов, очевидно са се съгласили:

Първото и най-важното – реализиране на правосъдна промяна, която към този момент и дребните деца знаят, че значи най-много едно – премахване на основния прокурор Иван Гешев. Тук обаче предстоят забавни дни, тъй като както се видя и по изказването, течащо редом с това на Мария Габриел и Николай Денков, е ясно, че основният прокурор има по-големи топки от водачите на всичките ни партии, взети дружно и няма желание да се даде без битка. Въпросът е, че по този начин или другояче ГЕРБ отдръпнаха поддръжката си от основния прокурор, което значи крачка обратно от дългогодишната им позиция в негова поддръжка.

Второто изискване е към този момент коментираният и от Габриел-Денков ротационен принцип. 9 месеца за Денков, идващите 9 за Габриел. Това значи още веднъж оттегляне за ГЕРБ. Едно, че непринудено отстъпват мястото си на първа политическа мощ на вторите – ПП/ДБ, второ, че дали изобщо ще се стигне досега Габриел да е министър-председател, е много противоречиво, по-точно, предвид на протичащото се и динамичния политически живот, едва ли ще станем очевидци на втора тежка бременност.

Третото изискване - опазване на препоръчаните от Денков министри през целия мандат, с дребни изключения, само че изрично това изключение, по искане на Политическа партия, да не важи за предлагането за финансов министър - Асен Василев. Това е същият Василев, една от главните аргументи да се намираме в този стопански безпорядък, същият, против който месеци наред беше ориентирана цялата изразителност на ГЕРБ. Освен крушение за партията на Бойко Борисов, това изискване е и безспорна покруса за страната ни.

И не на последно място - връщане на напълно машинното гласоподаване, което още веднъж значи оттегляне от позициите на ГЕРБ.

Всъщност остават и решенията на Националните препоръки на партиите, като вътрешното възмущение – както в ГЕРБ, по този начин и в Демократична България, не е малко, само че е малко евентуално недоволните да надделеят и да объркат проектите на договорилите ротацията. Политическа партия са ясни – за, за, за.

Каква е главната цел, както към този момент беше упоменато – елиминиране на основния прокурор, както и конституционни промени. „ Има квалифициран план за промени в Конституцията, разгласи и новоизбраният ръководител на парламентарната комисия по правни въпроси топ юристът (за татко му) Стою Стоев. „ Имаме написани текстове, план, който следва и ще обсъдим може би идната седмица с всички парламентарно показани партии ", съобщи Стоев. Това се случи безусловно броени часове, откакто и водачът на Демократична България Христо Иванов предложи концепцията за " конституционно държавно управление ", като изиска кабинет на конституционната промяна, в който министри да са политически необвързани лица.

Идеята му незабавно бе подкрепена и Бойко Борисов, който побърза да изрази готовността си за диалози по тематиката, малк оселд това същото направи и съпартийката му Екатерина Захариева в пленарната зала, по време на дебатите по механизма за надзор над основния прокурор, а най-после и зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов, който съобщи, че " Конституционно държавно управление е допустимо, с къс небосвод, което ще разреши да се премине през тежките рецесии и да се успокои ситуацията ".

А тази ротация стартира от ден на ден да звучи като куролацията на Кирил Петков, като в ролята на този, върху който ще се ползват и тестват разнообразни политики, т.е. този, в ролята на опитно зайче, ще е гласоподавателят. Само изпълнителят ще е друг...

 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР