Предстоят 20 търга за плажове на българското Черноморие – 10

...
Предстоят 20 търга за плажове на българското Черноморие – 10
Коментари Харесай

Обявяват търгове за 20 плажа по Черноморието

Предстоят 20 търга за плажове на българското Черноморие – 10 по Свереното и 10 по Южното Черноморие. Тръжните процедури за наемще се организират посредством очевидно наддаване, оповестиха от Министерство на туризма.

„ Поставяме началото на още една промяна, която до този миг не е срещала политическа воля, само че е предстояща от бранша и обществото. Тръжните процедури по отдаване чартърен на плажовете, които са изключителна държавна благосъстоятелност към този момент ще се организират посредством очевидно наддаване, като то ще се прави пред всички присъстващи на търговете “, съобщи министърът на туризма Зарица Динкова по време на брифинг в министерството.

 фотография: Министерство на туризма

Министър Динкова добави, че отпада изискването предлаганата цена да се показва в запечатани пликове, а наличието по време на търга на искащите да наемат даден плаж ще бъде наложително. „ С тази смяна на процедурата, взимаме ограничения решенията за това кой ще стопанисва плажовете, да се взимат по още по-открит и още по-прозрачен метод, с цел да може обществото и българските жители да имат повече успокоение “, сподели още министър Динкова.

„ Процедурата по подаването на документи ще бъде същата, с тази разлика, че наддаването на цените ще бъде в наличието на всички заинтригувани. Всяка стъпка в търга ще бъде с до 10% от оповестената. Кандидатите би трябвало да са най-малко двама “ акцентира и Владимир Петров, шеф на Дирекция „ Концесиониране, наемна и регулаторна активност в туризма “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР