Предстоящото заседание на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз няма

...
Предстоящото заседание на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз няма
Коментари Харесай

Петър Величков: Изпълкомът ще е нелегитимен

Предстоящото съвещание на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз няма да е законно. За това осведоми предприемачът Петър Величков - част, както от Изпълкома на централата, по този начин и от щаба на кандидат-президента Димитър Бербатов.

По-рано денем от БФС обявиха, че ще проведат събиране на комитета в 15:00 ч. през днешния ден (19 август). Очаква се на него да бъде разисквана импортираната от Бербатов и щаба му подписка за привикване на ексклузивен конгрес за избор на нов президент. По-рано някогашният нападател на " Манчестър Юнайтед " съобщи, че е събрал подписи от 1/3 от клубовете у нас - толкоз са нужни за привикване на нови избори.

Снимка: Lap.bg

Според Величков обаче, редът за привикване на събранието на Изпълнителния комитет не е спазен, а членовете не са получили предложения минимум 5 работни дни преди този момент.

Също по този начин той слага под подозрение наличието на Борислав Михайлов. Дългогодишният президент на централата отдръпна оставката си и съобщи, че ще изкара до дъно мандата си, а нов конгрес ще има чак през февруари 2022 година Този акт на Михайлов беше обжалван, а съгласно Величков той още не е вписан като президент.

" С удивление разбирам, че през днешния ден в 10,07 ч БФС е разгласил на страницата си информация за съвещание на ИК, което ще се организира през днешния ден 19.08.21 от 15,00 ч. Свидетели сме на следващото жестоко нарушение на Устава на Федерацията.

Според Устава съвещание на Изпълкома се привиква с писмена покана от президента, първия вицепрезидент или различен вицепрезидент пет работни дни преди самото съвещание. Продължавам с откъс на чл.50, ал.3 от Устава на БФС “Поканата съдържа дневния ред, датата, часа и мястото за провеждането на съвещанието и се изпраща по е-поща, факс, или се връчва персонално против автограф на всички членове на ИК минимум 5 работни дни преди планувания ден. “ В случая Михайлов и сътрудниците от БФС са нарушили всичко, което може да се наруши при свикването на това съвещание.

1. Към момента на свикването на това съвещание Борислав Михайлов не е нито президент, нито първи вицепрезидент, нито вицепрезидент на БФС. Справка - Търговския указател към 19.08.21

Снимка: Lap.bg

2. Аз като пълновръстен член на ИК на БФС до този миг не съм получавал писмена покана по е-поща, факс или посредством връчване против автограф за това съвещание на изпълкома. Т.е. Не са поканени всички членове на ИК.

3. Поканите до защити членове на Изпълкома, не до всички са изпратени оня ден и през вчерашния ден, с което не е спазено и предизвестието от 5 работни дни. В тази връзка днешното съвещание на ИК е изцяло нелегитимно и е свикано в жестоко нарушение на Устава на БФС. Това за жалост прави нелегитимни всички решения, които ще бъдат взети на него”, разяснява Величков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР