Предстоящото дерби на втория кръг в родния ни елит между

...
Предстоящото дерби на втория кръг в родния ни елит между
Коментари Харесай

Поредно безумие! Ботев и Левски играят при 41 градуса, може ли да се предотврати?

Предстоящото дерби на втория кръг в родния ни хайлайф сред Ботев и Левски ще се играе при 41 градуса на сянка. Това демонстрират прогнозите на синоптиците за събота в Пловдив. Двубоят ще се играе в 18:45ч. на стадион " Христо Ботев ".
Прочетете още
Припомняме, че през вчерашния ден дербито на Пловдив сред Локомотив и Ботев, което приключи 1:1 се игра при 37 градуса. 

Ранният старт на първенеца още в средата на юли заплашва здравето на футболистите и на феновете, тъй като на всички игрища в първите 6 мача за новия сезон беше над 35 градуса. 

Ранните мачове от 18:30ч или 18:45ч. също са много рискови, тъй като се играят във време, когато още слънцето не е залязло. 

Предвид всички тези неща въпросът е можеше ли да се избегне толкоз ранно почване?

Всъщност отговорът е несъмнено можеше, а сезонът напълно умерено можеше да стартира в последната седмица на месец юли. Тези два кръга пък можеха да бъдат поставени в междинни през сезона. 

Любопитно е, че от години в България не се играе промеждутъчен кръг през първия полусезон и последните години и шампионата стартира или първоначално, или в средата на юли в разгара на най-големите жеги. Междинни кръгове в България през първия полусезон може да се играят в месеците - октомври, ноември и декември - взаимозависимост от това и кои са евроучастниците ни, само че през последните години имаме най-много два тима в групите, а като цяло е единствено Лудогорец. 

Именно тези два кръга можеха да бъдат преместени като междинни и шампионата да стартира с две седмици по-късно. Това щеше да улесни и тимовете, тъй като действително те имаха едвам месец сред края на миналия сезон и началото на този.

Почивката за играчите беше едвам една седмица, а поради неналичието на време доста от треньорите не съумяха да създадат хубава селекция за първите кръгове. 

По традиция футболния ни хайлайф започваше сред 7-8 август, само че тогава и мачовете бяха по-малко - 30 кръга за един сезон. Сега единствено постоянния сезон е 30 кръга, а по-късно има и плейофи, което усили мачовете. Реално в действителност няма по какъв начин шампионата да стартира както преди към 7 август, само че тези два кръга първоначално могат да бъдат вместени като междинни през сезона. 

Също е необичайно решение дербита като Локо - Ботев и Ботев - Левски да се играят в 18:30ч. или 18:45ч., а не в 21:00ч., макар че на стадионите има осветяване. Ясно е, че основата на това решение е полицията, с цел да се избегнат възможни конфликти сред агитките, само че това пък слага въпроса за какво е нужно осветяване на всички игрища, щом даже и в рекордни горещини се играят мачове преди 20:00ч. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР