Предстои строежът на АМ Хемус да бъде разгледан в парламента.

...
Предстои строежът на АМ Хемус да бъде разгледан в парламента.
Коментари Харесай

Арх. Иван Шишков: Разглеждат строежа на АМ Хемус в парламента

Предстои градежът на Автомагистрала „ Хемус ” да бъде прегледан в Народното събрание.

Това съобщи в предаването „ Твоят ден ” на NOVA NEWS районният министър арх. Иван Шишков.

„ Автомагистрала „ Хемус ” не може да е подготвена до 2024 година Филмът беше доста дълъг и асфалтът беше доста пай. Много огромно говорене имаше за Автомагистрала „ Хемус ”. Сега обстановката е изменена не толкоз фрапантно, колкото ни се желае. 4-ти, 5-ти и 6 лот не са почнати. 7 и 8 лот имаме ясна идея, 9 лот сме изчистили нещата. Абсурд е да мислим, че Автомагистрала „ Хемус ” ще е приключена до 2024 година ”, сподели Шишков.

„ Надявам се да се откри юридическа формула, в границите на която да се откри решение за големите санкции на хората от село Пролеша, които не са знаели, че дължат винетка за пътешестване. Действията, които ще създадем, е това, което законът може да разреши. Започнах да работя с адвокати да бъдат понижени актовете, те не могат да бъдат анулирани. Искаме част от това наказване да бъде открито решение ”.

Логично е за основен път отвън обсега на София да се заплаща винетка, посочи той.

Хората не са знаели, че дължат винетка и са получили санкции за хиляди левове. Ще намерим решение на казуса, съобщи служебният министър Шишков.

Относно думите на юрист, че целият проблем идва от ненапълно решение на Министерски съвет и могат да го добавят със задна дата Шишков счита, че казусът не е в решението, а в „ разваления телефон ”.

„ Пролеша е отвън рамките на столична община. Знакът за винетки е на разклонението на Божурище. Проблем в решението на Министерски съвет тогава аз не виждам. Единственият проблем е методът, по който е осъществена връзката с хората. Хората остават с неверното усещане, че няма да заплащат винетки. Лошото е, че говоренето в оня миг на политиците, е че няма да се заплаща винетка до Пролеша ”, изясни случая Шишков.

„ Несправедливо е хора да бъдат глобявани несъразмерно. Те са прави – в случай че са знаели, цената на винетката е неведнъж по-малко от санкциите. Защо хората не са осведомени на време. Когато е направена системата на уеб страницата на АПИ липсва автоматизирана система, която да алармира по кое време един водач има санкция ”, сподели районният министър.

За построяването на тунел под прохода Петрохан и предложение за концесия за тунел под Петрохан той сподели, че концепцията за концесия е на база какъв брой още тунели и автомагистрали би трябвало да създадем.

„ С темповете, с които строим тази инфраструктура, явно ще имаме проблем идващите 10 година да живеем умерено ”, сподели Шишков и посочи, че се предлага скоростен път, който да бъде със 70 км по-къс от това, което в този момент страната влага. „ Той ще облекчи сливането с Автомагистрала „ Хемус ”. Всеки, който ще си заплати, ще завоюва, тъй като ще измине 70 км по-кратък път ”, сподели министърът.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !    
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР