Предстои провеждане на Европейската седмица на изследване за ХИВ, вирусен

...
Предстои провеждане на Европейската седмица на изследване за ХИВ, вирусен
Коментари Харесай

Започва Европейска седмица за изследване за ХИВ, хепатит В и С, и сексуално предавани инфекции

Предстои осъществяване на Европейската седмица на проучване за ХИВ, вирусен хепатит B (HBV), вирусен хепатит C (HCV) и полово излъчени инфекции (СПИ), която тази година ще се организира в интервала 15-22 май 2023г., както и отбелязване на Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН, който се организира всяка година в третата неделя от месец май.

Провеждащата се за 11-та поредна година Европейска седмица на проучване е акция, насърчаваща партньорските организации в цяла Европа (на общностно ниво, в опазването на здравето и политическите институции) да обединят своите старания за една седмица два пъти годишно, полагайки спомагателни старания за тестване и насърчаващи осведомеността по отношение на изгодите от по-ранното тестване за хепатит и ХИВ. Всяка година стотици организации се включват в обединени старания за увеличение достъпа до проучване и осведомеността за неговата значимост.

Всяка година в третата неделя от месец май се отбелязва Международният ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН. Това е следващ, трети стадий на Националната АНТИСПИН акция.

Международният ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН е мотив хората от разнообразни страни по света да заговорят за СПИН, да се увеличи публичната осведоменост за методите на предаване на ХИВ и други сексуално-предавани инфекции, да стимулира хората за отговорност към личното здраве и да насърчи постоянното тестуване за ХИВ.

Във връзка с Европейската седмица на проучване за ХИВ в РЗИ – Добрич ще се правят услуги по гратис, непринудено и анонимно консултиране и проучване за ХИВ и вирусни хепатити Б и С в интервала 15-22.05.2023г. в работните дни от седмицата от 10,00 до 15,00ч.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР