Предстои ново разглеждане на инвестиционно предложение за добив на газ

...
Предстои ново разглеждане на инвестиционно предложение за добив на газ
Коментари Харесай

РИОСВ - Варна разглежда отново предложението за добив на газ в Добруджа

Предстои ново разглеждане на капиталово предложение за рандеман на газ с възложител „ Русгеоком БГ “ ЕАД, оповестиха от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Варна за Moreto.net.

е оставено в действие решението на Административен съд - Варна, с което е анулирано Решение №ВА-1/2018 година от 01.02.2018 година на Директора на Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) – Варна за капиталово предложение „ Разработване и асимилиране на находище „ Спасово ” в блок „ Добрич ”, включващо четири сектора: „ Рогозина ”, „ Чернооково ”, „ Калина ” и „ Рогозина изток ” за изследване и рандеман на природен газ на територията на област Добрич ”. То е с възложител „ Русгеоком БГ ” ЕАД, София.

С това решение преписката се връща за ново изговаряне от способния орган – Регионална инспекция за опазване на околната среда – Варна. В осъществяване на влезлия в действие правосъден акт следва осъществяване на административна процедура според претекстовете, изложени от Административен съд - Варна.

Инвестиционното предложение може да бъде осъществено само след осъществяване и привършване с позитивно решение на процедурите по оценка въздействието върху околната среда и издаване на краен административен акт от екоинспекцията.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР