Предстои Националният съвет на БСП да се произнесе как да

...
Предстои Националният съвет на БСП да се произнесе как да
Коментари Харесай

Вигенин за мандата: В никакъв случай няма да връщаме папката, трябва да има правителство

Предстои Националният съвет на Българска социалистическа партия да се произнесе по какъв начин да действаме след връчването на третия мандат. Предполагам, че президентът е решил да работи по Конституция, по тази причина дава последния мандат на Българска социалистическа партия. Това сподели пред Би Ти Ви зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин.

В никакъв случай няма да връщаме досието, ще създадем всичко, което е по силите на Българска социалистическа партия за съставянето на държавно управление, сподели Вигенин. Във време на рецесия, война, инфлация би трябвало да има държавно управление - това е нашият апел към останалите партии към Народното събрание, добави той.

Интерпретации разнообразни има за това дали се стоплят, или се охлаждат връзките сред Българска социалистическа партия и Радев, само че избирам да имам вяра, че президентът ни дава мандата въз основата на деликатен разбор.

 

" Не ми се желае да имам вяра, че някой в президентството взима решения въз основата на това кого харесва и кого не. Трябва да има държавно управление. Някои споделят, че президентът не желал да има държавно управление. По Конституция президентът не би трябвало да желае да ръководи посредством служебно държавно управление, той би трябвало да постави старания да има постоянен кабинет ", сподели още Вигенин.

Утре президентът ще оповести претекстовете си за връчване на мандата на Българска социалистическа партия, само че считам, че в последните месеци имаше прекалено много празно говорене, имаше поръчки, които се сменяха заран и вечер. Също и поръчките на Демократична България, че могат да обединят някого към себе си, беше част от този фонов звук, разяснява още зам.-председателят на Българска социалистическа партия.

Не бива да слагаме каруцата пред коня - по този начин Вигенин разяснява бъдещи договаряния сред партиите и възможни червени линии сред тях.

 

" Нека да преценим кое по-различно може да създадем, да забележим дали с всички, и в каква посока ще приказваме. От в този момент е ясно, че за разлика от опита на Политическа партия и на ГЕРБ преди този момент, ще се опитаме да извадим напред общите неща, а другите ще оставим по-настрани. Ако има политическа воля за държавно управление, ще намерим нужните взаимни отстъпки. Ако няма такава, няма смисъл да се впускаме в съответни диалози с който и да е ", добави Вигенин.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР