Предстои финалното боядисване на медицинския хеликоптер и средата на януари

...
Предстои финалното боядисване на медицинския хеликоптер и средата на януари
Коментари Харесай

Министър Гвоздейков: Важно е по Черноморието да има приемащи болници за медицинските хеликоптери

Предстои финалното боядисване на медицинския хеликоптер и средата на януари би трябвало да бъде осъществен полетът от Италия към България. Кацайки на наша земя хеликоптерът ще получи българска регистрация, ще получи уверение за летателна валидност и към края на януари и началото на февруари месец първият медицински хеликоптер ще бъде въведен в употреба.

Това разяснява в утринния блок на BTV „ Тази заран " министърът на превоза Георги Гвоздейков. Обучените водачи за шестима, като има предложение за правене на сериозна стратегия за образование на водачи, даже да нямат опит. Към днешна дата сертифицираните площадки за медицинските хеликоптери са 3-4. Има самодейност от общините и лечебните заведения да оказват помощ с техническа и финансова помощ за хеликоптерите.

Системата HEMS ще бъде построена в повсеместен тип през 2026 година. Министър Гвоздейков добави още, че е значимо по Черноморието да има приемащи лечебни заведения за медицинските хеликоптери. Не е нужно на всяка една болница и болнично летище да има медицински хеликоптери.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР