Предстои една от най-трудните години в съвременната история, както политически,

...
Предстои една от най-трудните години в съвременната история, както политически,
Коментари Харесай

Вучич: Резолюцията на ЕП е лицемерна - единственото, което ги интересува, е независимо Косово и санкции срещу Русия


Предстои една от най-трудните години в актуалната история, както политически, по този начин и стопански, сподели сръбският президент Александър Вучич в Давос.

Вучич назова резолюцията на Екологичен потенциал за хармонизиране на външната политика на Сърбия с Европейски Съюз „ лицемерна “, а частта, обвързвана с Косово, „ още повече “.

„ Единственото, което ги интересува, е без значение Косово, наказания против Русия, без опозиция. Предстои ни решителна, решаваща година, сигурно една от най-трудните в нашата модерна история, както политически, по този начин и стопански и във всеки различен смисъл “, сподели той.

Според него Сърбия е изправена пред въпроса коя политика да избере, политиката за поощряване на растежа или политиката за поддържане на невисок държавен дълг.

„ Очаквам тежък диалог през уикенда, когато проведем съвещания – представители на държавното управление и аз, след което най-късно в понеделник ще се обърнем към обществото с нови ограничения и ще кажем какво се желае от Сърбия, какво се чака по отношение на Косово и Метохия и по въпроса за глобите против Русия “, сподели Вучич.

Относно резолюцията на Екологичен потенциал, президентът съобщи: „ Иска се усилване на разговора, учреден на взаимно признание, да се осъдят „ поредицата от ескалиращи ходове на Сърбия “ и „ участниците, подкрепяни от Сърбия “, „ противозаконните блокади, офанзиви и закани за военни дейности “. Твърди се, че независимостта на Косово е необратима, и че членовете на Европейски Съюз, които не са признали Косово, би трябвало да създадат това “, сподели Вучич.

Президентът съобщи, че съглашение с Прищина може да бъде подписано още на следващия ден, „ а не, както твърди министър-председателят на краткотрайните институции в Прищина Албин Курти, през идващите месеци, единствено че когато Курти се откаже от сепаратистките си планове “.

" Тези сепаратисти, те направиха принудително разединение на част от територията ни. Е, до каква степен може да стигне тази безочливост. Те желаят да осъдим тези, които поддържат отцепването, допускам елементи от Косово и Босна и Херцеговина. Тези, които погазиха Хартата на Организация на обединените нации, бомбардираха страна и направиха принудително разединение “, продължи Вучич.

Президентът сподели, че по време на диалозите в Давос се е срещнал със обстановката в света във връзка с стопанската система и в този смисъл той открои, че главната тематика е актът на Байдън, който би трябвало да понижи големите вложения и инфлацията, т.е. който би трябвало да послужи за реиндустриализация на Съединени американски щати, за възобновяване на инфраструктурата. По този мотив Вучич сподели, че актът на Байдън допуска, че би трябвало да се влага в опазване на здравето, дружно с Мексико и Канада в чипове, което ще разреши по-нататъшно владичество на Съединени американски щати в света.

Вучич се е срещнал с Еди Рама, Стево Пендаровски, Дритан Абазович, а също и с испанския и белгийския министър председател.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР