Предстои да връча мандат на втората по численост парламентарна група,

...
Предстои да връча мандат на втората по численост парламентарна група,
Коментари Харесай

Румен Радев: Ако вторият мандат бъде върнат, ще поканя всички партии на консултации

" Предстои да връча мандат на втората по бройка парламентарна група, в случай че и тя го върне - ще поканя всички парламентарно показани партии на съвещания, с цел да чуя каква формула оферират за излаз от рецесията, какви са техните настройки за коалиране, за търсене на парламентарна поддръжка за сформиране на държавно управление и към какви цели и стратегии ", съобщи президентът Румен Радев на брифинг след визитата си в Черна гора.

" Считам, че е най-целесъбразно изборите да се проведат през октомври ", добави президентът.

По думите му политическата рецесия в страната се изостря и всяка политическа партия би трябвало ясно да съобщи какъв излаз предлага.

" Бързото и безуспешно привършване на процедурата за сформиране на държавно управление преди края на юли на процедура завършва активността и на държавното управление, и на Народното събрание ", добави Румен Радев.

Според него по този метод доста значими въпроси остават нерешени.

" По Конституция би трябвало да разглася избори в границите на 2 месеца, това значи избори през септември, което крие опасности. Прекаленото продължение на процедурата за сформиране на държавно управление води към прелъщение за хазартни управнически решения и кадрови промени. Самите партии чертаят все по-дебели червени линии между тях и съставянето на държавно управление след евентуални предварителни избори става все по-трудно ", разяснява президентът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР