Предстои да бъде пуснат по вода през следващия летен сезон

...
Предстои да бъде пуснат по вода през следващия летен сезон
Коментари Харесай

Силистренска фирма започва производство на яхти за над €1 милион

Предстои да бъде пуснат по вода през идващия летен сезон първият личен модел катамаран, създаден от силистренска компания. Това заяви за Българска телеграфна агенция Калоян Радулов, шеф и съсобственик на силистренската " Елика Ярд " (Elica Yard).

Моделът Omaya 50p е 15-метрова двукорпусна моторна яхта по дизайн на немско студио. Разработването на модела е лишило повече от 9 месеца. Концепцията включва съчетаване на деловитост и разкош, и подготвя ползвателите да се усещат като вкъщи си.

Интериорът може да се приспособи съгласно условията на клиентите. В взаимозависимост от другите добавки към базовия модел, класа на осъществяване и моторите, цената на първокласните плавателни съдове може да доближи от 900 хиляди до 1,2 млн. евро.
 Новата най-голяма яхта: 221-метров разкош и жилища с цени, тръгващи от $11 милиона
Новата най-голяма яхта: 221-метров разкош и жилища с цени, тръгващи от $11 милиона

Тя ще тръгне по моретата през 2024 година

" В момента създаваме целия комплект от близо 40 типа матрици, нужни за производството на нашия катамаран. Насочихме се към тази ниша, тъй като видяхме капацитет. В международен мащаб производството на катамарани не е огромно. Решихме, че можем да използван индустриалните си познания и опит, които сме натрупали през последните 15 години в областта на машиностроенето ", описа Радулов.

От компанията чакат в идващите години пазарът на първокласни плавателни съдове да пораства гладко. Основната причина за това е по-голямата покупателна дарба на междинната класа. Търсенето на сходен вид яхти е концентрирано в няколко зони - Адриатическо и Средиземно море и Карибския басейн.

Европа е водач с към 1/3 от пазарния дял. Основните производители на яхти са одобрени компании от Франция, Германия, Италия. На този декор от " Елика Ярд " са окуражени да предложат нещо друго - катамаран, който може да се надгражда.

Компанията към този момент има запитвания за модела Omaya 50р от евентуални купувачи от Германия, Австрия, Австралия, Нова Зеландия, Белгия, както и от България.

Отделно силистренската компания работи и по модела Omaya 36p - катамаран, който ще е с софтуерни новости и ще е подобаващ за по-кратки плавания.

Освен лична марка плавателни съдове, силистренската компания Elica Yard е подизпълнител на други модели. Произвежда и спортния тримаран Marlin 33 за компанията Marlin Trimarans, учредена от датски и немски бизнесмени.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР