Представяне на най-цветното видео, разказващо за идеите и дейността на

...
Представяне на най-цветното видео, разказващо за идеите и дейността на
Коментари Харесай

Розалина Буркова: В модната индустрия няма особена свобода за креативните

Представяне на най-цветното видео, разказващо за концепциите и активността на публичната платформа move.bg, както и среща с създателя - илюстратор и аниматор Розалина Буркова . Всичко това ще се състои довечера от 19 ч. на ул. " Сердика " 20. Тези, които ще отидат, ще имат опция да научат персонално от самата Розалина за смелостта да смениш стилния дизайн с анимацията, откривайки нови благоприятни условия за професионална изява.

Преди седем години - през 2010, Розалина Буркова отпътува за Лондон, където приключва Моден дизайн. През последните две - три години се насочва към илюстрацията и анимацията, тъй като:

Всичко стартира с моралните проблеми, които имах със самата фешън промишленост. Това е третата най-замърсяваща промишленост в света и значително творчеството е лимитирана, откакто се навлезе в нея професионално, тъй като има една подчиненост във всяко фешън студио, където нормално концепциите идват от така наречен trend forcaster-и, които споделят какво ще се продава през идващите примерно шест месеца и към този момент концепциите се филтрират надолу и няма особена независимост за изобретателните хора. Освен това, извънредно бързо въртящо се колело - сезоните към този момент не са " пролет - лято - есен - зима ", а някои марки имат 16 сбирки на година.

Розалина е удовлетворена от направения избор, тъй като работата на илюстратор е извънредно изобретателна и по думите й " на 100 % може да показва себе си ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР