Представяме Ви шест града в Европа, които задължително трябва да

...
Представяме Ви шест града в Европа, които задължително трябва да
Коментари Харесай

Най-вкусните 6 града в Европа, които задължително трябва да посетите

Представяме Ви шест града в Европа, които наложително би трябвало да посетите и да опитате от тяхната кухня.

1. Палермо, Италия

 Каноли

Палермо, който е столица на самостоятелния район Сицилия, се е популяризирал със своята вкусна и разнообразна кухня. В кулинарията на този хубав град ще намерите храна от разнообразни култури - от римска до африканска. В града има единствено един ресторант, който е награден от кулинарния гид Мишлен, само че пък за сметка на това има доста пазарчета, които оферират друга улична храна, която си заслужава да опитате. Първото нещо, което би трябвало да пробвате, е типичния за Сицилия бургер с далак и бял дроб и ексцентричните пържени оризови топчета. Не пропускайте да опитате и италианската паста Каноли и Касата.

2. Неапол, Италия

 Еспресо

Както допускам знаете, Неапол е домът на пицата и за това е наложително в миналото да го посетите. Този апетитен специалитет е основан в Неапол през XVIII век. Но в Неапол има още доста вкусотии, които наложително би трябвало да опитате. Морски деликатеси, доста и разнообразни типове паста и най-много кафето, което мнозината пробвали го, настояват, че е най-хубавото на света. Сега е време да прескочим до Слънчева Испания.

3. Жирона, Испания

Този град е ситуиран в Каталуния и разполага с ресторант, който има славата на най-хубавия в света. В това малко и остаряло градче, намиращо се в Южна Испания, ще се срещнете с известно семейство, което е притежател на наградения с три звезди Мишлен ресторант.

4. Прага, Чехия

 Чешка бира

Колкото Прага впечетлява сама по себе си, толкоз и храната там е невероятна. Най-добре е обаче, когато я посетите, първо, да опитате от бирата, с която тя се слави по света. В менюто на този град няма да намерите огромно многообразие от салати с изключение на типичното за тях зеле с хрян и гръцка салата. В Прага на респект са ястията с месо и в случай че не сте вегетарианец, ще си хапнете добре. Техният специалитет е печено колене, което съставлява печен свински джолан с люти чушки и зеле с хрян. Гулашът и печените наденички намират място на всяка маса в Прага.

5. Копенхаген, Дания

 Датска кухня

Когато приказваме за звезди Мишлен, би трябвало да отбележим, че в Копенхаген има не един, а 10 ресторанта, оценени от тях, което си е в действителност впечатляващо, като се има поради, че градът не е доста огромен. Кукнята на този град е много ексцентрична - от пилешко око до мармалад от мравки и пилешка кожа.

6. Париж, Франция

 френски кроасани

Френската столица може да се похвали с общо 125 звезди Мишлен, заслужени от 95 ресторанта. Неотменна част от кухнята там са франзелите, кроасаните, шунката, сиренето и, несъмнено, виното. Глава от теле и натисната патица са ястия, които се сервират единствено в първокласни заведения за хранене в Париж.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР