Представяме ви няколко интересни факта за Коледа, които може би

...
Представяме ви няколко интересни факта за Коледа, които може би
Коментари Харесай

Няколко интересни факта, свързани с Коледа

Представяме  ви няколко забавни обстоятелството за Коледа, които може би не сте чували...

1. Изчислено е, че с цел да раздаде дарове на всички деца по Земята за една нощ, на дядо Коледа ще му трябват 200 000 елена, които летят със скорост, 200 000 пъти по-голяма от скоростта на звука.

2. Според норвежкия академик Арне Фиелберг по средностатистическото коледно дръвче има към 30 000 инсекти. Микроскопско проучване на коледни дръвчета посочило съществуване на мушици, бълхи, въшки, паразитни оси, паяци и бръмбари.

3. На Коледа през 2003 година професор Джон Тринкаус следи и разказва израженията на лицата на 300 деца, които отиват при дядо Коледа в огромните магазини в Ню Йорк. Професорът групира резултатите в шест категории изражения и ето какво се получава: 1 дете – " въодушевено " ; 2 деца – " щастливи " ; 247 – " безразлични " ; 47 – " неуверени " ; 0 – " тъжни " ; 3 – " ужасени "

4. Според едно проучване децата стопират да имат вяра в дядо Коледа долу-горе на същата възраст, на която и родителите им са спрели.

5. През 1913 година двама влюбени в Ню Йорк са санкционирани 15 $, тъй като са се целували на улицата на Коледа.

6. Традицията споделя, че елените на дядо Коледа ядат 360 разнообразни типа растения, само че не ядат моркови.

7. През юни 1995 година в Нова Зеландия осъждат един дядо Коледа на шест месеца арест поради това, че предходната Коледа е счупил витрината на една бензиностанция. Причината за експанзията е, че на бензиностанцията отказали да дадат на дядо Коледа безвъзмезден сладолед - в Нова Зеландия Коледа се пада в топлата част на годината.

8. Всяка година има залози на стойност към $1,9 милиона за това дали във Англия ще падне сняг на Коледа. Историята споделя, че възможностите това да се случи са към 10 към 1.

9. През 2001 година две банки в Швейцария не разрешават влизането на хора в костюми на дядо Коледа, тъй като се опасяват от кражби.

10. Според някои икономисти макар многократното нарастване на продажбите към Коледа, в действителност хората губят, в случай че се огледа откъм обичайна микроикономическа доктрина. Причината за това е раздаването на дарове и по-точно разликата сред сумата, която подаряващият е похарчил за подаръка, и сумата, която получаващият би дал за същия предмет. Само в Съединени американски щати през 2001 година тези загуби са били $4 милиарда.

Инфо: www.highviewart.com


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР