Представяме ви най-основните 8 ползи от лавандуловото масло и защо

...
Представяме ви най-основните 8 ползи от лавандуловото масло и защо
Коментари Харесай

8 страхотни ползи на маслото от лавандула

Представяме ви най-основните 8 изгоди от лавандуловото масло и за какво би трябвало да го имате наложително в дома и аптечката си, осведоми iwoman.bg

1.Помага за добър сън
Разпръснете 5 капки към леглото си или втрийте 2-3 капки на врата, на гърдите и по слепоочията.

2.Облекчава болката при изгаряния
От горещи предмети или слънчеви, оказва помощ също при пострадвания и порязвания.

3.Успокоява кожни възпаления
За задачата смесете лавандулово с кокосово масло и прилагайте към проблематичното място 2 пъти на ден.

4.Помага против тревога и стрес Маслото е познато с качеството си да релаксира и успокоява. Разпръснете малко от него или го намажете на слепоочията, китките и стъпалата.

5.Контролира високото кръвно налягане За тази цел разпръснете малко от маслото на работното си място - по този начин ще избегнете напрежението и ще си осигурите обикновено кръвно. СТРАХОТНИТЕ ПОЛЗИ ОТ ШОКОЛАДА

6.Стимулира здравословния баланс на кръвната захар Маслото предотвратява вредите от високата кръвна глюкоза. Втрийте по врата и гърдите, разпръснете във въздуха или прибавете 1 капка към чай или вода.

7.Помага за здрава кожа и добър външен тип Противовъзпалителните и успокояващи свойства на лавандуловото масло са потребни също при дерматити, екзема, псориазис и акне. Може да се приложи непосредствено или като примес с кокосово масло за по-чувствителни хора.

8.Помага против главоболие и мигрена За утешение на главоболие инхалирайте маслото за 15 минути. Може да втривате примес от масла от лавандула и мента в слепоочията, в задната част на врата или по китките.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР