Представителят на Русия в ООН Василий Небензя призна, че на

...
Представителят на Русия в ООН Василий Небензя призна, че на
Коментари Харесай

Русия призна голям грях, но обвини и украинците

Представителят на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя призна, че на 14 януари съветска ракета е поразила висока жилищна постройка в град Днипро.

Признанието стана по време на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, което се състоя през вчерашния ден и е първото публично такова от началото на войната в Украйна.
-->
Руските управляващи и военни поредно настояват, че ракетите им попадат в задачата и са ориентирани само към военни обекти. Ударите в цивилни обекти също толкоз поредно се отхвърлят. 

По думите на Небезня това се е случило, тъй като ракетата е била свалена от украинската противовъздушна защита.  " Украинските сили за противовъздушна защита поразиха съветска ракета, изстреляна към инфраструктурен обект в града ", сподели Небензя.

Говорителят на украинските военновъздушни сили Юрий Игнат удостовери няколко часа след попадането на ракетата във високата постройка, че това е съветска ракета Х-22, изстреляна от бомбардировач Ту-22М3. Ракетата Х-22 е предопределена за заличаване на огромни надводни цели в намерено море. Ако такива ракети се употребяват против наземни цели, те имат извънредно ниска акуратност, само че в това време голяма разрушителна мощ: тежестта на бойната глава е съвсем един звук.

Украинските управляващи обаче обявиха, че тяхната противовъздушна защита не е свалила ракетата. Командирът на украинските военновъздушни сили Николай Олешчук съобщи, че украинските въоръжени сили не разполагат с огнева мощност, способна да смъкна Х-22.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР