Представителят на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на

...
Представителят на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на
Коментари Харесай

Украйна: Русия има ракети за още 2-3 масирани удара

Представителят на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна Вадим Скибицки в изявление за РБК-Украйна сподели, базирайки се на оперативни данни, че Русия разполага с задоволителен ресурс от ракети единствено за още два или три масирани удара от към 80 ракети всяка.

По думите му руснаците към този момент са изстреляли стратегическия си ресурс от оръжия, който по норматив е 30% от общия брой на наличните ракети.

" Те би трябвало да попълнят запасите си. Това, апропо, изяснява за какво в този момент се откриват доста фрагменти от ракети, създадени през 2022 година, в това число през третото тримесечие. Това допуска, че те незабавно отиват на въоръжение след производството си ", сподели Скибицки.

Според украинското разузнаване Русия е в положение да създава до 30 единици крилати ракети Х-101 и 15-20 ракети " Калибър " на месец за попълване на запасите.

Русия не разкрива своите ресурси от оръжия и способността на промишлеността да ги създава. Независими специалисти също считат, че съветските ресурси от оръжия, изключително прецизни, понижават, само че не е допустимо да се ревизират съответните числа, представени от Скибицки.

Руската войска ще се опита да компенсира неналичието на прецизни ракети, като ги комбинира с ракети Х-22, С-300 и дронове-камикадзе, съгласно Главното разследващо ръководство на украинското министерство на защитата.

Що се отнася до дроновете, съгласно Скибицки Русия към този момент е употребила към 660 от 1750 поръчани от Иран.

Но потреблението на дронове може да се окаже доста мъчно с настъпването на студовете, означи Вадим Скибицки.

Според Скибицки Русия изпитва механически усложнения при потреблението на някои нови оръжия. По-конкретно има проблеми със самолета притежател - МиГ-31, който е въоръжен с хиперзвуковете ракети " Кинжал ".

Скибицки съобщи, че на 25 декември на летище в Беларус на един от съветските МиГ-31 се е запалил мотора. И това съгласно него не е единственият проблем.

" Освен това те нямат толкоз доста ракети " Кинжал ". Ако и тях изстрелят, тогава просто няма да има с какво да плашат света. Сега те употребяват тези ракети, с цел да показват и сплашат, че имат такива оръжия, които човек не може да смъкна. Съответно, по този метод те поддържат напрежение по отношение на опцията за потребление на тези оръжия освен против нас, само че и против други европейски страни ", сподели представителят на военното разузнаване на Украйна.

Не е известно тъкмо какъв брой единици хиперзвукови ракети " Кинжал " има на въоръжение в Русия, само че е явно, че на този стадий Москва икономисва арсенала си.

По-рано интернационалните военни специалисти обявиха, че Русия ще се сблъска с огромни проблеми в производството на най-новите оръжия заради глобите и прекъсването на доставките на чипове и друга електроника.
ТЕМА преди 6 часа 645 преди 16 часа 874 преди 20 часа 1266
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР